- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεραπετρίτης: Αναζήτηση ευθυνών για τη διαπραγμάτευση του 2015
Η αναζήτηση ευθυνών δεν θα περιορισθεί μόνο στην υπόθεση της ΔΕΗ
Αναζήτηση ευθυνών για τη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015 και για τη ΔΕΗ, προανήγγειλε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.
Αναζήτηση ευθυνών όχι μόνο για την υπόθεση της ΔΕΗ, αλλά και για τη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015, προανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικράτειας Γιώργος Γεραπετρίτης.
Διευκρίνισε πάντως ότι δεν θα υπάρξει βιομηχανία Εξεταστικών Επιτροπών όπως στην προηγούμενη διακυβέρνηση, «οπού μετασχηματίστηκε ένα κοινοβουλευτικό όχημα, η Εξεταστική, σε πολιτική διελκυστίνδα».
Ωστόσο, επισήμανε ο υπουργός, για τα κρίσιμα κεφάλαια που οδήγησαν τη χώρα στο τρίτο μνημόνιο και σε τεραστία υφεσιακή κατάσταση την οικονομία το 2015 – 2016 θα υπάρξει αναζήτηση (ευθυνών). «Η ΔΕΗ μέσω τρίτου μνημονίου αναγκάστηκε να πουλά ρεύμα κάτω του κόστους μέσω των δημοπρασιών ΝΟΜΕ… Υπήρξε ζημία της τάξης των 500 – 600 εκατ. ευρώ» επισήμανε ο κ. Γεραπετρίτης, συνδέοντας τις δύο υποθέσεις.
Έχει επέλθει καταστροφή
«Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διάσωση της μεγαλύτερης επιχείρησης στη χώρα που είναι ζωτικής σημασίας. Ο λαός δεν θα πληρώσει τη ζημία που έχει επέλθει, θα υπάρξει ισοζύγιο βαρών, έχει επέλθει καταστροφή, μιλώ για τα οικονομικά δεδομένα» σημείωσε για τη ΔΕΗ ο Γιώργος Γεραπετρίτης.
Διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα αφενός για να μην καταρρεύσει η εταιρεία, αφετέρου για να καταστεί ανταγωνιστική προσφέροντας τις ανάλογες υπηρεσίες στους πολίτες. «Η ΔΕΗ θα σωθεί με το σχέδιο που εκπονεί η ηγεσία του ΥΠΕΝ… Θα υπάρξει μια ελάχιστη επιβάρυνση των καταναλωτών, δεν θα ξεπέρνα τα 2,2 ευρώ το μήνα από τη μείωση έκπτωσης για συνεπή καταναλωτή» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας. Διευκρίνισε ωστόσο ότι θα υπάρξει ασύμμετρη επιβάρυνση όλων των κοινωνικών εταίρων, και του ιδίου του κράτους, με μείωση του ΦΠΑ και του τέλους ΕΤΜΕΑΡ που είσπραττε, αλλά και με τη μείωση του προνομιακού τιμολόγιου των εργαζομένων από 75% μεσοσταθμικα στο 25 με 30%. «Πώληση μονάδων θα γίνει, όχι άμεσα, μετά την καταγραφή όλων των δεδομένων» εξήγησε, αλλά έκανε λόγο ια δημόσια διαχείριση της επιχείρησης.
«Το 2014 η ΔΕΗ έχει κέρδη 90 εκατ. και το 2018 ζημιές 900 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η πραγματική άξια της ΔΕΗ είναι σήμερα 0,3 δισεκ. ενώ το 2014 1,9 δισεκ... Πρόκειται για απίστευτη υποβάθμιση» υπογράμμισε. «Θα αποδοθούν οι ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν είτε μέσω της πολιτικής διαδικασίας του Κοινοβουλίου, των Εξεταστικών, είτε μέσω της δικαιοσύνης» ξεκαθάρισε ο κ. Γεραπετρίτης.
Η Δικαιοσύνη ξεκινά έρευνα για τη ΔΕΗ
Δικαιοσύνη ξεκίνα έρευνα για την υπόθεση της ΔΕΗ αποκάλυψε την Παρασκευή μέσω του ΣΚΑΪ η γενική γραμματέας Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου. Πρόσθεσε ότι το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος θα συνδράμει τις εισαγγελικές αρχές στην έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση.
Η δήλωση της κ. Σδούκου ήρθε λίγες ώρες αφότου ο υπουργός Επικρατείας μέσω του ΣΚΑΪ, και ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης έθεσαν θέμα σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της ΔΕΗ.
Όλα στο φως αν θέλει Εξεταστική η ΝΔ
«Όλα στο φως αν θέλει Εξεταστική η κυβέρνηση της ΝΔ. Τίποτα δεν έχουμε να φοβηθούμε.. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, να δούμε τι έχει γίνει στη ΔΕΗ όλα αυτά τα χρόνια και τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» απάντησε μέσω του ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Χαρίτσης.
«Οι δηλώσεις Χατζηδάκη – Γεραπετρίτη αποτελούν κίνηση αποπροσανατολισμού για τις αυξήσεις στα τιμολόγια ύψους 500 εκατ. ευρώ» υποστήριξε ο βουλευτής, επιμένοντας ότι η ΔΕΗ παραμένει κυρίαρχος παίκτης στην αγορά ενέργειας.
Πηγή: ΣΚΑΪ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.