- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Έπεσε σε… πισίνα ο Στουρνάρας». Η εφημερίδα σχολιάζει ότι «δε μειώνουμε τον ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης για να μη θερμάνουν οι πλούσιοι τις πισίνες, είπε ανήμερα τα Χριστούγεννα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, που συνεχίζει να ‘σερβίρει’ στον κόσμο ό,τι θέλει να ακούσει.»
ΕΘΝΟΣ: «Η χρονιά της εφορίας» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας, η οποία επισημαίνει «ασφυκτική πίεση στους φορολογουμένους επιφυλάσσει η Εφορία για το νέο έτος. Στο μικροσκόπιο του φοροεισπρακτικού μηχανισμού βρίσκονται πολίτες με μεσαία εισοδήματα, οικογένειες με παιδιά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αγρότες, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων ακινήτων. Καταργούνται οι περισσότερες απαλλαγές. Διατηρούνται τα αυστηρά τεκμήρια διαβίωσης».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Κυβέρνηση αιθαλομίχλης». Και προσθέτει «επικαλούμενοι τον αόριστο φόβο του λαθρεμπορίου, οι υπουργοί της κυβέρνησης αρνούνται να μειώσουν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και να λυτρώσουν εκατομμύρια Έλληνες, που πνίγονται στην αιθαλομίχλη. Αντ’ αυτού περιορίζονται σε συστάσεις, ευχολόγια, αλλά και απαγορεύσεις, που είναι σχεδόν αδύνατο να εφαρμοστούν».
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Ηγέτης των ‘Ε’ ο Ωνάσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα «είναι ενδιαφέρον που τον τελευταίο καιρό ξεκίνησε και πάλι μια προβληματική, που είχε βγει στην δημοσιότητα λίγο παλαιότερα. Η προβληματική περί των αρκετά «μυστηριωδών» θανάτων των μελών της οικογένειας Ωνάση!. Οι θάνατοι της πιο ισχυρής Ελληνικής οικογένειας οικονομικών μεγιστάνων αποδόθηκαν σε πολύ περίεργα αίτια».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Έλεγχοι νέου τύπου σε καταθέσεις και δαπάνες». Η εφημερίδα εξηγεί ότι «με εγκύκλιο Θεοχάρη ενεργοποιείται σύστημα εντοπισμού εισοδημάτων για επαγγελματίες, μικρομεσαίους και μισθωτούς με βάση το φορολογικό τους προφίλ. Η εφορία θα ‘τσεκάρει’ τραπεζικούς λογαριασμούς, περιουσιακά στοιχεία ή οικογενειακά έξοδα και θα τα διασταυρώνει με τα εισοδήματα που έχουν δηλωθεί».
ΕΣΤΙΑ: «Οι πολίτες δημιουργούν το κράτος καταστρέφουν». Σύμφωνα με την εφημερίδα «ό,τι θετικό δημιουργήθηκε κατά τις τελευταίες δεκαετίες στην χώρα μας ήταν προϊόν του κόπου των πολιτών και δη της ατομικής ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Ενώ ό,τι αρνητικό, ήταν αποτέλεσμα της κρατικής παρεμβάσεως».
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Του καιρού ΔΕΗ θώμεν». Με θέμα την αιθαλομίχλη και το ρεκόρ που έσπασε στη Θεσσαλονίκη, η εφημερίδα, γράφει πως «οι νότιοι άνεμοι στην Αθήνα έδωσαν ανάσα, ωστόσο, το κύμα κακοκαιρίας, που σύμφωνα με την ΕΜΥ θα ενσκήψει σήμερα, ενδέχεται να φουντώσει το ‘νέφος της φτώχειας’, καθώς τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση και παρουσίασαν πανηγυρικά τα Χριστούγεννα οι υπουργοί Γ. Στουρνάρας, Αδ. Γεωργιάδης και Γ. Μανιάτης θα εφαρμόζονται κατά βούληση από τους περιφερειάρχες».
ΤΑ ΝΕΑ: «Μπλόκο της Εφορίας στα κρυφά εισοδήματα» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, η οποία συνεχίζει σημειώνοντας «θα μετράνε καταθέσεις, δάνεια, κάρτες, δίδακτρα, σπίτια, χωράφια, μετοχές και αντικείμενα αξίας. Το πραγματικό εισόδημα ελεύθερων επαγγελματιών θα το προσδιορίζουν οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών αντλώντας στοιχεία από καταθέσεις, δάνεια, κάρτες, σπίτια».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Όταν θα κλείσει το Ταμείο Ανάκαμψης, θα δείτε ότι δεν θα χάσουμε κανένα ευρώ», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Mεγάλο ευχαριστώ στα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας και τους ανεξάρτητους βουλευτές από Νέα Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση και τα άλλα προοδευτικά κόμματα που στήριξαν την υποψηφιότητα μας»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατά πάντων και κατά Κουκουλόπουλου
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα ενόψει της 90ής ΔΕΘ
Στην ψηφοφορία ψήφισαν 288 βουλευτές εκ των οποίων ψήφισαν «παρών» 169 βουλευτές και «υπέρ» 119
Εγκρίθηκε το πρόγραμμα του Ταμείου Απανθρακοποίησης των Νήσων
Υπογράφηκε στην Πλατεία Νερού η σύμβαση κατασκευής - Πώς θα αλλάξει τον Φαληρικό Όρμο το «Αέναον»
«Διαβατήριο αξιοπιστίας» τα έργα υποδομών και ανάπτυξης
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στην τράπεζα
«Η δουλειά του Δήμου είναι να λύνει τα μικρά προβλήματα που καθορίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων» σημειώνει
Σήμερα η υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη του έργου
«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 7 έως και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026
Η πλειονότητα των μέτρων της ΔΕΘ θα αφορούν το 2027, τόνισε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης
Νέες δυνατότητες για την έρευνα, τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και την απασχόληση
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στον Έβρο
Η ανάρτηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.