- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πλακιωτάκης: Κανένα επίσημο αίτημα κατάπλου του Grace 1 στην Ελλάδα
Σε διπλωματικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με το ιρανικό τάνκερ, το οποίο αναμένεται ανοικτά της Μεσσηνίας στις 25 Αυγούστου
Για το θέμα με το ιρανικό τάνκερ Grace 1 τοποθετήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.
«Η Ελλάδα δεν έχει λάβει επίσημο αίτημα κατάπλου του ιρανικού πετρελαιοφόρου, που αφέθηκε ελεύθερο από το Γιβραλτάρ». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Πλακιωτάκης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι οι ελληνικές αρχές παρακολουθούν την πορεία του Adrian Darya 1 (πρώην Grace 1), υπογραμμίζοντας ότι το γραφείο του βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών.
Η υπόθεση με το ιρανικό τάνκερ εξελίσσεται σε διπλωματικό θρίλερ, εμπλέκοντας τις τελευταίες ώρες και την Ελλάδα. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι τελικός προορισμός του πλοίου είναι η Συρία. Εκεί, θα ανεφοδιάσει με τα απαραίτητα τις ιρανικές στρατιωτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Διαμηνύουν, μάλιστα, ότι οποιαδήποτε διευκόλυνση στο Adrian Darya 1 θα μπορούσε να θεωρηθεί παροχή βοήθειας σε τρομοκρατική οργάνωση.
Το πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο Γιβραλτάρ για έξι εβδομάδες. Οι αρχές σε αυτό το υπερπόντιο βρετανικό έδαφος επέτραψαν τον απόπλου, απορρίπτοντας το αίτημα των ΗΠΑ για εφαρμογή των κυρώσεων που αποσκοπούν στον μηδενισμό των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου. Όπως είπαν, αυτές οι κυρώσεις έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ, επομένως δεν δεσμεύουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, άρα δεν υπήρχε νομικός λόγος για να συνεχιστεί η σύλληψη του τάνκερ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.