Πολιτικη & Οικονομια

Μύκονος: Επιστρατεύτηκαν αστυνομικοί για να μπει «λουκέτο» σε μπαρ

Διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν χτυπηθεί αποδείξεις - «Υπότροπή» η επιχείρηση καθώς τον Ιούλιο είχε κλείσει για 48 ώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
coctails.gif

Προσωπικό ασφαλείας νυχτερινού μαγαζιού στη Μύκονο εμπόδισαν ελεγκτές της ΑΑΔΕ να βάλουν «λουκέτο» για τέσσερις ήμερες λόγω φοροδιαφυγής.

Επεισοδιακός ήταν ο έλεγχος από κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τα ξημερώματα της Παρασκευής σε πολύ δημοφιλές μπαρ στη Μύκονο. Για άλλη μια φορά χρειάστηκε η συνδρομή της Αστυνομίας.

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν τη μη έκδοση 9 αποδείξεων συνολικού ποσού 752 ευρώ. Η επιχείρηση ήταν «υπότροπη», καθώς πριν από έναν μήνα είχε ανασταλεί η λειτουργία της για 48 ώρες. Αυτό σήμαινε ότι με τη νέα παράβαση, το «λουκέτο» θα ήταν για τέσσερις ημέρες. Την ώρα, όμως, που γινόταν η συμπλήρωση του σχετικού εγγράφου, το προσωπικό ασφαλείας του μπαρ δεν επέτρεψε στους ελεγκτές να το επιδώσουν, αναγκάζοντάς τους να αποχωρήσουν.

Ενημερώθηκαν Πιτσιλής και Χρυσοχοΐδης - Μπήκε το «λουκέτο»

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής ενημέρωσε σχετικά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, οι οποίοι διέταξαν την άμεση συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων. Έτσι, το σημείωμα διαπιστώσεων και η απόφαση αναστολής λειτουργίας θυροκολλήθηκαν από κοινού από τους ελεγκτές και τους αστυνομικούς.

Το μπαρ θα κλείσει από την προσεχή Δευτέρα, καθώς ο ιδιοκτήτης -επειδή είναι υπότροπος- έχει διορία δύο ημερών για την υποβολή πιθανών ενστάσεων και αντιρρήσεων. Σημειώνεται ότι «λουκέτο» για 48 ώρες για φορολογικές παραβάσεις μπήκε τις προηγούμενες ημέρες και σε άλλα δύο πολύ γνωστά μπαρ στο «Νησί των Ανέμων».  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ