Πολιτικη & Οικονομια

ΚΙΝΑΛ για Σαμοθράκη: Απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδων συνανθρώπων μας

«Επιβεβλημένη η λήψη μέτρων για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων» αναφέρει σε ανακοίνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες τουρίστες στη Σαμοθράκη
Απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες τουρίστες στη Σαμοθράκη/©INTIMENEWS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ/ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν αρκεί η αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης στη Σαμοθράκη, εκτιμά το Κίνημα Αλλαγής και ζητά «κατάλληλη εκστρατεία προβολής» του νησιού.

Με αφορμή τις χαοτικές εικόνες στο λιμάνι της Σαμοθράκης λόγω των σοβαρών προβλημάτων στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού που είχε ως αποτέλεσμα πολλοί τουρίστες να εγκλωβιστούν για ημέρες στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, το Κίνημα Αλλαγής εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Τα συνεχόμενα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης επί πολλές ημέρες και κατά την κορύφωση της τουριστικής περιόδου, συνθέτουν ένα πλήρως αρνητικό σκηνικό.

Ο εγκλωβισμός επισκεπτών, η αβεβαιότητα εξεύρεσης οριστικής λύσης στο πρόβλημα, η σωρεία ακυρώσεων στις κρατήσεις, είχαν ως αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδων συνανθρώπων μας και καταστροφικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και καθημερινότητα του νησιού, που πριν λίγες μέρες δοκιμάστηκε και από την πύρινη λαίλαπα.

Η λήψη μέτρων για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων είναι προφανώς επιβεβλημένη. Η αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης δεν αρκεί. Χρειάζεται και η αποκατάσταση της εικόνας του νησιού μέσω της κατάλληλης εκστρατείας προβολής, ώστε οι απώλειες να είναι οι λιγότερες δυνατές. Η Πολιτεία και οι τοπικοί Φορείς οφείλουν να δράσουν συντονισμένα και αποτελεσματικά για τη σταθεροποίηση της κατάστασης, την ενίσχυση των πληγέντων, τον περιορισμό της οικονομικής βλάβης και την τόνωση του νησιού.

Επιπλέον, η βελτίωση του πλαισίου της ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης των άγονων γραμμών είναι βασική προτεραιότητα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ