Πολιτικη & Οικονομια

Καταψήφισε ο Πολύδωρας το νομοσχέδιο

Για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
57121-114399.jpg

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας που διαφωνούσε με τον φόρο ακινήτων ψήφισε τελικά «όχι» στο σύνολο και χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Με ένταση ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς. Εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης εξέφρασαν διαμαρτυρίες για την διαδικασία του κατεπείγοντος και να ζήτησαν να αποσυρθούν όλες οι άσχετες διατάξεις ενώ ο εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης τους κατηγόρησε για δημιουργία εντυπώσεων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για την διαδικασία κατεπείγοντος που επέλεξε η κυβέρνηση και ζήτησε να αποσυρθούν τα άρθρα 6 και 7 τα οποία, όπως είπε, «αφορούν τα τοκογλυφικά πρόστιμα- φωτιά».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ Νότης Μαριάς, που διαμαρτυρήθηκε για την διαδικασία του κατεπείγοντος και μίλησε για «νομοσχέδιο -καρμανιόλα».

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, ζήτησε να παραμείνουν μόνο τα άρθρα για τους πλειστηριασμούς σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση όταν πρόκειται να κουρσέψει το βιοτικό επίπεδο του λαού, χρησιμοποιεί την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Την απόσυρση όλων των άσχετων διατάξεων ζήτησε από την ΔΗΜΑΡ, ο Νίκος Τσούκαλης.

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, χαρακτήρισε παραβίαση του κανονισμού το γεγονός ότι η αντιπολίτευση αναφέρεται στην ουσία του νομοσχεδίου πριν αρχίσει η συζήτησή του και υπαινίχθηκε ότι αποσκοπεί στην δημιουργία εντυπώσεων.

Δ.Κ.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακρίτα
Ακρίτα: «Η ΝΔ της αγίας οικογένειας κατόρθωσε να μπλοκάρει την υποψηφιότητα»

«Mεγάλο ευχαριστώ στα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας και τους ανεξάρτητους βουλευτές από Νέα Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση και τα άλλα προοδευτικά κόμματα που στήριξαν την υποψηφιότητα μας»

O Άδωνις Γεωργιάδης
Απάντηση Άδωνι Γεωργιάδη στον Σαμαρά για το «ακαθόριστο φύλο»: Λάθος της ανοδόχου του ΕΟΠΥΥ

«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY