Πολιτικη & Οικονομια

Μετακομίζει η Γ.Γ Έρευνας & Τεχνολογίας –Πόσα χρήματα εξοικονομεί

Θα εγκατασταθεί στο πρώην Κέντρο Ιππασίας στο Ολυμπιακό Πάρκο στο Γουδή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dimas
Χρίστος Δήμας © ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Μεταστέγαση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Θα εγκατασταθεί στο πρώην Κέντρο Ιππασίας στο Ολυμπιακό Πάρκο στο Γουδή.

Στο πρώην Κέντρο Ιππασίας στο Ολυμπιακό Πάρκο στο Γουδή θα εγκατασταθεί το επόμενο διάστημα η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας εξοικονομώντας για τις δράσεις της περισσότερα από 360.000 ευρώ ετησίως, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για την Έρευνα και την Τεχνολογία, Χρίστος Δήμας.

«Με τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα στο Κοινοβούλιο, μια κρατική υπηρεσία αιχμής για την επόμενη ημέρα της χώρας σε σύντομο χρονικό διάστημα θα στεγαστεί σε ένα σύγχρονο κτήριο, το οποίο για αρκετά χρόνια παρέμεινε αναξιοποίητο. Με την κίνηση αυτή, η Κυβέρνηση εγκαινιάζει το σχεδιασμό για επένδυση στην Έρευνα και την Καινοτομία, με στόχο την παραγωγή υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και τη στήριξη της ερευνητικής συνεισφοράς στην εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας. Σ' αυτό το πλαίσιο, κρίσιμη παράμετρος για την επίτευξη του στόχου είναι η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, η οποία σήμερα φιλοξενείται σε ένα κτήριο που δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για την επίτευξη της αποστολής της», αναφέρεται συγκεκριμένα.

Σε δηλώσεις του για το θέμα ο κ.Δήμας επισημαίνει: «Η αποστολή μας έπρεπε να ξεκινήσει από τα στοιχειώδη. Μια υπηρεσία αιχμής, όπως η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, δε μπορεί να στεγάζεται σε ένα κτήριο που δε μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες της. Έπρεπε να κάνουμε ένα νοικοκύρεμα. Με γρήγορες κινήσεις και την υποστήριξη του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. 'Αδωνι Γεωργιάδη και του γεν. γραμματέα κ. Αθ.Κυριαζή βάλαμε όλους τους εμπλεκόμενους στο ίδιο τραπέζι, ξεπεράσαμε τις αγκυλώσεις και τη γραφειοκρατία και εξασφαλίσαμε ένα σύγχρονο κτήριο για τους εργαζομένους. Πρόκειται για ένα χώρο 2,400 τμ, ο οποίος με κατάλληλη διαμόρφωση μπορεί να εξελιχθεί σε ένα κύτταρο υποστήριξης της Έρευνας και της Καινοτομίας στην Ελλάδα, ικανό να στεγάσει τα στελέχη των υπηρεσιών αλλά και των φιλόδοξων προγραμμάτων που σχεδιάζουμε για το επόμενο διάστημα.

Το δεύτερο στάδιο για τη μεταστέγαση της υπηρεσίας είναι η ολοκλήρωση της μελέτης διαμόρφωσης του χώρου από τις τεχνικές υπηρεσίες, ώστε να οριστεί το χρονοδιάγραμμα της μετεγκατάστασης. Είμαστε βέβαιοι πως πρόκειται για ένα πρώτο αποφασιστικό βήμα για την αναβάθμιση μιας κρίσιμης κρατικής δομής υποστήριξης της Έρευνας, της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας στη χώρα, αλλά κυρίως ενίσχυσης της εξωστρέφειας της σημαντικής δουλειάς που γίνεται».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ταχυδρόμος των ευρωεκλογών χτυπάει πάντα μια φορά
Ο ταχυδρόμος των ευρωεκλογών χτυπάει πάντα μια φορά

«Η Ευρώπη σε πολλά σταυροδρόμια, παλεύει με τους δαίμονες και τις αντιφάσεις της. Η Ελλάδα, πάλι, είναι πιο ξέγνοιαστη. Αντί να πάει να ψηφίσει, πάει για μπάνιο. Αιώνιο ελληνικό καλοκαίρι»

Ο ψυχίατρος πάει υπουργείο
Ρεπορτάζ για τη γραφειοκρατία: Ο ψυχίατρος πάει υπουργείο

«Η γραφειοκρατία είναι γραφειοκρατία. Νομοθετείται από άσχετους μανδαρίνους και προωθείται από υπουργούς, οι οποίοι αντιδρούν φοβικά στους κατά καιρούς πανικούς, εξίσου άσχετων τηλεπερσόνων»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.