- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το βράδυ η ψήφιση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος
Στις 19.00 το απόγευμα η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
Ψηφίζεται το βράδυ το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετείται στις 19.00.
Ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας στις 19.00 το απόγευμα. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να απαντήσει στην κριτική που άσκησε τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας για το νομοσχέδιο και τις αλλαγές που φέρνει στον τρόπο λειτουργίας του κράτους. Υπενθυμίζεται ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανακοινώσει ότι καταθέτει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για σειρά διατάξεων του σχεδίου νόμου.
Ειδικότερα, το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας υποβάλλεται στα άρθρα για:
- Τον υπηρεσιακό Γραμματέα,
- τους Γενικούς και τους Ειδικούς Γραμματείς,
- τη μεταβατική διάταξη που καταργεί το μητρώο για τα επιτελικά στελέχη μέσω ΑΣΕΠ και
- το σύνολο του κεφαλαίου του νομοσχεδίου για τη νέα Εθνική Αρχή Διαφάνειας.
Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή
Τη Δευτέρα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι σκοπεύει «να αλώσει το κράτος» καθώς αντί για αξιοκρατική στελέχωση του Δημοσίου από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών, θα στελεχώσει το Δημόσιο από μητρώο στελεχών της ΝΔ.
Από τη μεριά του ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σχολίασε την πρόβλεψη του κ. Τσίπρα ότι ο νόμος για το επιτελικό κράτος δεν θα πετύχει, επισημαίνοντας: «Κρατώ τη δήλωσή σας ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν πρόκειται να πετύχει. Εύχομαι και ελπίζω να είναι ανάλογης επιτυχίας πρόβλεψη με το ότι ούτε μια στο εκατομμύριο δεν θα χάνατε τις εκλογές».
Παράλληλα, ο υπουργός χαρακτήρισε «αθέμιτο πατερναλισμό» τον ισχυρισμό του κ. Τσίπρα ότι ηττήθηκε στις εκλογές «λόγω της παρέμβασης των ΜΜΕ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.