- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Σταϊκούρας: Μείωση επιτοκίων για οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία
H ρύθμιση θα περιληφθεί στο διϋπουργικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί μέχρι την Τετάρτη
Νέα ευνοϊκή μεταρρύθμιση για μείωση του επιτοκίου από 5% σε 3% για οφειλές, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών.
Tη μείωση του επιτοκίου από το 5% στο 3% για τις οφειλές στα ασφαλιστικά Ταμεία θα περιλαμβάνει ρύθμιση που θα περιληφθεί στο διϋπουργικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί μέχρι την Τετάρτη στη Βουλή, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών επί του φορολογικού νομοσχεδίου.
Κατά την τοποθέτηση του ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως θα έρθει μείωση του επιτοκίου και στα Ταμεία, ενώ επεσήμανε πως η νέα ρύθμιση αποτελεί την τελευταία ευκαιρία. Όπως υπογράμμισε «μετά τη λήξη της θα υπάρχει ένα μόνιμο και πάγιο σύστημα ρύθμισης».
Απαντώντας στις αιτιάσεις εισηγητών της αντιπολίτευσης ότι η ρύθμιση για τον ΕΝΦΙΑ εμφορείται από «ταξικό πρόσημο», ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι εκείνοι που επωφελούνται είναι τα χαμηλά στρώματα και η μεσαία τάξη, και πρόσθεσε ότι μόνο το 5% της συνολικής ελάφρυνσης αφορά τη μεγάλη περιουσία.
Γενικότερα δε, ο υπουργός επεσήμανε πως το φορολογικό νομοσχέδιο θέτει προτεραιότητες «στη βάση των δημοσιονομικών περιθωρίων αλλά και της δημοσιονομικών προτεραιοτήτων».
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά σε μείωση του ΕΝΦΙΑ νωρίτερα από ό,τι είχε προεκλογικά υποσχεθεί και υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία της αναστολής κατασχέσεων και μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για όσους εντάσσονται και παραμένουν στη ρύθμιση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θα κινηθώ δικαστικά για την προστασία της προσωπικότητάς μου», γράφει σε ανάρτησή του
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αποσπασματικές λογικές», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής προτείνει το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Μενδώνη: «Η Ελλάδα χτίζει γέφυρες πολιτισμού στις Πρέσπες»
Στο Καστελλόριζο βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις 1 δισ. ευρώ
«Ήταν ταγμένος στην αποστολή του δημόσιου λειτουργού»
Η ημερομηνία που περιμένουν πώς και πώς οι καταναλωτές
«Δεν πρέπει η πορεία αυτή να σταματήσει»
Τα κρίσιμα ζητήματα για τα πανεπιστήμια που μπαίνουν στην ατζέντα
Αυξήσεις έως και 55% στην ενέργεια - Έντονες πιέσεις σε στέγαση, μεταφορές και υπηρεσίες
Η απόφαση για την ένταξή του στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ελήφθη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Οι δικαιούχοι και τα ποσά που δίνονται
Γιατί τα λόγια του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Πνύκα δεν έχουν καμία σημασία
Ποιες μεταφορές μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Εφορίας
Η απάντηση για τα σχόλια που δέχθηκε
Γιατί πληρώνονται αρκετά νωρίτερα
«Το καλώδιο μπορεί να προχωρήσει χωρίς καμία έκπτωση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» - Όσα τόνισε ο πρωθυπουργός στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ
Η ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα επαναφέρει το ερώτημα πώς μπορούν να συνυπάρξουν η στρατηγική ισχύς, η ελευθερία και οι δημοκρατικές αξίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.