Μιχαηλίδου: Τα 2.000 ευρώ θα δίνονται για κάθε γέννα
Όλα τα επιδόματα θα διατηρηθούν και θα ενισχυθούν
Η Δόμνα Μιχαηλίδου διευρκίνισε ότι αυτό που ειπώθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις είναι ότι εξετάζεται να δοθούν κίνητρα σε νεαρά άτομα που θέλουν να κάνουν οικογένεια.
Στη δέσμευση ότι όλα τα επιδόματα θα διατηρηθούν και θα ενισχυθούν καθώς ο πρωθυπουργός θέλει να προστατέψει την οικογένεια και τους πιο αδύναμους, προχώρησε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Ξεκαθάρισε ότι από 1/1/2020 θα δοθούν οριζόντια και για όλους 2.000 ευρώ για κάθε γέννα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει να μπει ταβάνι για κάποια υψηλά εισοδήματα.
Διευκρίνισε ότι αυτό που ειπώθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις είναι ότι εξετάζεται να δοθούν κίνητρα σε νεαρά άτομα που θέλουν να κάνουν οικογένεια.
Τόνισε παράλληλα ότι θα υπάρχει αφορολόγητο 1000 ευρώ για κάθε παιδί.
Η κ. Μιχαηλίδου πρόσθεσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο η μητέρα να λαμβάνει την άδεια τοκετού όποτε εκείνη επιθυμεί και αποκάλυψε ότι σε επικοινωνία με το γενικό λογιστήριο του κράτους γίνονται διαβουλεύσεις για χαμηλό συντελεστή στα βρεφικά γάλατα.
Ανέφερε επίσης ότι όλοι οι αιτούντες έλαβαν voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, σημειώνοντας ότι για φέτος είναι επιπλέον 27.000 παιδιά σε σχέση με πέρυσι και στόχος είναι να μη μείνει του χρόνου κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού.
Σημείωσε τέλος ότι θα ενισχυθεί ο θεσμός «Βοήθεια στο σπίτι» ενώ θα διατηρηθεί το επίδομα ενοικίου.
Πηγή: skai.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κοινές δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών για οικονομία, μετανάστευση, γεωπολιτική και Ευρώπη
Έργα για την αποκατάσταση και ανάδειξή της
Διαφωνία για εκπροσώπηση και πρόσωπα με ποινικές εκκρεμότητες βάζει φωτιά στον διάλογο
Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogrou είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Θα γίνουν δύο συναντήσεις με τους αγρότες»
Ήπια ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για μάρτυρες, τηλεοπτική κάλυψη και ρόλους προσώπων
Οι φιλοδοξίες της και η συμμαχία του «προοδευτικού κόΖμου»
«Καλοπροαίρετα έκανε μια παρέμβαση την οποία θεώρησα άστοχη»
«Tο εμβόλιο είναι δοκιμασμένο 70 χρόνια»
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να πιέσουν για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους
Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Στο επίκεντρο το Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής
Συγκρίνει το ΕΣΥ με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο Mercosur, εισαγωγές και αυξημένα κόστη παραγωγής
Εικοσιτετράωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας και τηλεφωνικής γραμμής
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως δεν βρήκε σήμερα ούτε μια λέξη να γράψει για τους αγρότες» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια
«Το κίνημα έχει ως μόνο κριτήριο δράσης το κοινό καλό των πολιτών και τη διαφύλαξη των συμφερόντων της χώρας»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.