Πολιτικη & Οικονομια

Γεραπετρίτης: «Εγκληματική» η αδράνεια στο Μάτι

Κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση για τα λιμνάζοντα 31 εκατ. ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Γεραπετρίτης
Γιώργος Γεραπετρίτης / © INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δριμεία κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση άσκησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αναφερόμενος στο Μάτι.

Δριμεία κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση άσκησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αναφερόμενος στη διαχείρισή της μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Μάλιστα, έκανε λόγο για «εγκληματική αδράνεια».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός δήλωσε ότι η περιοχή παραμένει γεμάτη με εύφλεκτα υλικά που δεν έχουν απομακρυνθεί, ενώ η νέα κυβέρνηση σοκαρίστηκε όταν διαπίστωσε ότι από τα 37 εκατ. ευρώ που είχαν συγκεντρωθεί από μεγάλους δωρητές και πολίτες για την αποκατάσταση της περιοχής, είχαν χρησιμοποιηθεί μόλις 6 εκατ. ευρώ λίγο πριν τις εκλογές. 

«Τριάντα ένα εκατ. ευρώ λιμνάζουν, πρόκειται για εγκληματική αδράνεια στο Μάτι» τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι επί νέας κυβέρνησης ενεργοποιήθηκε άμεσα ο μηχανισμός με βάση Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει το Σύνταγμα για έκτακτες ανάγκες για να αποκατασταθεί η περιοχή από τα εύφλεκτα υλικά και να εξαλειφθούν οι τοξικές για την περιοχή εστίες αμιάντου. 

«Οι προτάσεις για ανάπλαση από την τοπική κοινωνία θα γίνουν αμέσως δεκτές από την πολιτεία. Όλα αυτά θα γίνουν με ιδιωτική πρωτοβουλία, αζημίως, το δημόσιο δεν θα ξοδέψει ούτε 1 ευρώ. Μέσα σε ένα μήνα θα έχει εκκαθαριστεί απολύτως η περιοχή» τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης. 
 

Το ΤΕΕ, πρόσθεσε, ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, σύμβουλος του ελληνικού δημοσίου, θα αναλάβει με δίκες του δαπάνες την εκπόνηση συνολικού σχεδίου ανάπλασης της περιοχής εντός έτους που θα ενεργοποιηθεί αμέσως για να έχουμε σε λίγα χρόνια ένα νέο Μάτι που θα γίνει πρότυπος οικισμός που θα αναγεννηθεί από τις στάχτες του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ