Κουτσούμπας: Έτοιμη η κυβέρνηση για τις απαιτήσεις του κεφαλαίου
«Η ΝΔ θα συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με το ΣΥΡΙΖΑ»
Έτοιμη η κυβέρνηση για τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Η ΝΔ θα συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με το ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είναι σταθερά στο πλευρό του λαού για πραγματική ανακούφιση, για ανάκτηση απωλειών για τη διεκδίκηση σύγχρονων αναγκών, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη δευτερολογία του κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για καταστολή από πλευράς της κυβέρνησης, των πραγματικών ελευθεριών του λαού, ενώ στάθηκε με επικριτικό τρόπο στη «στρατηγική συμμαχία» ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Προανήγγειλε την κατάθεση από το ΚΚΕ τροπολογιών και προτάσεων νόμων για την προστασία των άνεργων και του δικαιώματος στη σταθερή εργασία, για την κατάργηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, την κατάργηση των νόμων για την απελευθέρωση των απολύσεων, της Κυριακάτικης αργίας και του νόμου που βάζει εμπόδια στην απεργία.
Από την ομιλία του δεν έλειψαν τα πυρά κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει στον ίδιο (αντιλαϊκό) δρόμο με την προηγούμενη. Σημείωσε πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει μέσα στους καθημερινούς αγώνες, στις καθημερινές μάχες, για να αυξηθούν οι εστίες αντίστασης ριζωμένες σε κάθε χώρο δουλειάς, για την ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας. Τόνισε ότι το πιο τεχνοκρατικό μοντέλο διακυβέρνησης της ΝΔ προωθεί την επιτάχυνση του αντιλαϊκού έργου που παραδίδει η προηγούμενη κυβέρνηση.
Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε συνοπτικά σε όσα πρόκειται να διεκδικήσει και να εστιάσει το ΚΚΕ κατά το επόμενο διάστημα, όσον αφορά την εργασία, την εκπαίδευση και την υγεία. Τόνισε επίσης ότι το ΚΚΕ «έχει επεξεργασμένο σχέδιο και για το σήμερα και για το αύριο».
Και σχολιάζοντας τη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής ανέφερε ότι πλέον υπάρχουν αποδείξεις πως η εναλλαγή στη διακυβέρνηση δεν σημαίνει αλλαγή πολιτικής αλλά απλά αλλαγή σκυτάλης στην αντιλαϊκή πολιτική με βάση τις δεσμεύσεις στο ΝΑΤΟ και τς μεταμνημονιακές δεσμεύσεις στους λεγόμενους θεσμούς.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το βιβλίο του «Ιθάκη» στη Θεσσαλονίκη
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επόμενη σεζόν να γυριστεί στην Αθήνα
Στο πρώτο 15ημερο του Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον Ερντογάν
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.