- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Κουτσούμπας: Έτοιμη η κυβέρνηση για τις απαιτήσεις του κεφαλαίου
«Η ΝΔ θα συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με το ΣΥΡΙΖΑ»
Έτοιμη η κυβέρνηση για τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Η ΝΔ θα συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με το ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είναι σταθερά στο πλευρό του λαού για πραγματική ανακούφιση, για ανάκτηση απωλειών για τη διεκδίκηση σύγχρονων αναγκών, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη δευτερολογία του κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για καταστολή από πλευράς της κυβέρνησης, των πραγματικών ελευθεριών του λαού, ενώ στάθηκε με επικριτικό τρόπο στη «στρατηγική συμμαχία» ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Προανήγγειλε την κατάθεση από το ΚΚΕ τροπολογιών και προτάσεων νόμων για την προστασία των άνεργων και του δικαιώματος στη σταθερή εργασία, για την κατάργηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, την κατάργηση των νόμων για την απελευθέρωση των απολύσεων, της Κυριακάτικης αργίας και του νόμου που βάζει εμπόδια στην απεργία.
Από την ομιλία του δεν έλειψαν τα πυρά κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει στον ίδιο (αντιλαϊκό) δρόμο με την προηγούμενη. Σημείωσε πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει μέσα στους καθημερινούς αγώνες, στις καθημερινές μάχες, για να αυξηθούν οι εστίες αντίστασης ριζωμένες σε κάθε χώρο δουλειάς, για την ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας. Τόνισε ότι το πιο τεχνοκρατικό μοντέλο διακυβέρνησης της ΝΔ προωθεί την επιτάχυνση του αντιλαϊκού έργου που παραδίδει η προηγούμενη κυβέρνηση.
Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε συνοπτικά σε όσα πρόκειται να διεκδικήσει και να εστιάσει το ΚΚΕ κατά το επόμενο διάστημα, όσον αφορά την εργασία, την εκπαίδευση και την υγεία. Τόνισε επίσης ότι το ΚΚΕ «έχει επεξεργασμένο σχέδιο και για το σήμερα και για το αύριο».
Και σχολιάζοντας τη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής ανέφερε ότι πλέον υπάρχουν αποδείξεις πως η εναλλαγή στη διακυβέρνηση δεν σημαίνει αλλαγή πολιτικής αλλά απλά αλλαγή σκυτάλης στην αντιλαϊκή πολιτική με βάση τις δεσμεύσεις στο ΝΑΤΟ και τς μεταμνημονιακές δεσμεύσεις στους λεγόμενους θεσμούς.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.