Πολιτικη & Οικονομια

ΠΟΜΙΔΑ: Έτσι μόνο θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ

Οι 3+1 προτάσεις που περιλαμβάνονται σε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αθήνα
Αθήνα/©INTIMENEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Αναλυτικά οι τέσσερις προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ για τη «δίκαιη, σύντομη και πραγματική μείωση του ΕΝΦΙΑ».

Με επιστολή της στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) παραθέτει 4 προτάσεις για «δίκαιη, σύντομη και πραγματική μείωση του ΕΝΦΙΑ». Αφού δίνει συγχαρητήρια στον κ. Σταϊκούρα για την ανάληψη των καθηκόντων του στη συνέχεια γνωστοποιεί τις προτάσεις της. Αναλυτικά:

  • Για το καλό της εθνικής μας οικονομίας η μείωση του ΕΝΦΙΑ πρέπει να αρχίσει με την, έστω σταδιακή, κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου του, ο οποίος πολλαπλασιάζει παράλογα το φορολογικό βάρος. Μια απλή ανάγνωση των σχετικών μελετών του ΙΟΒΕ θα σας το επιβεβαιώσει.
  • Μέχρις ότου να γίνει αυτό αντιληπτό από όλους, η μείωση του ΕΝΦΙΑ για να είναι δίκαιη πρέπει να ισχύσει σε ίσο ποσοστό για όλους τους φορολογούμενους, δηλαδή χωρίς αποκλεισμό των μεγαλύτερων θυμάτων του.
  • Η μείωση πρέπει να αρχίσει ΑΜΕΣΑ και να ολοκληρωθεί το συντομότερο. Προτείνουμε την αυτονόητη και πιο πρακτική προσέγγιση, χωρίς πονηρούς «αλγορίθμους» και «κόφτες», δηλαδή η μείωση να κατανεμηθεί σε 10% για το 2019 (με τα εκκαθαριστικά που θα εκδοθούν τον επόμενο μήνα) και στο υπόλοιπο 20% για το 2020, για όλους.
  • Η μείωση αυτή δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να αναιρεθεί από αυξήσεις αντικειμενικών αξιών οι οποίες θα οδηγήσουν σε άνοδο του φορολογικού βάρους των ιδιοκτητών και θα καταστήσουν δώρο - άδωρο τον περιορισμό του ΕΝΦΙΑ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άκης Σκέρτσος
Άκης Σκέρτσος: Έγινε πράγματι η Ελλάδα «Βουλγαρία» στους μισθούς; Η απάντηση είναι όχι

«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει

Μητσοτάκης: Υπόδειγμα σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου
Μητσοτάκης: Υπόδειγμα σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου

Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY