Πολιτικη & Οικονομια

Σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Πειραιώς και Κουμουνδούρου για τον Μιχάλη Καραμαλάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό
Περιπολικό/©INTIMENEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ

Η επιλογή Καραμαλάκη στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση.

Πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε η επιλογή του αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο αντιστράτηγος, γεννημένος στο Σουφλί και με καταγωγή από την Κρήτη, προτάθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Η πρόταση εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έγινε Επιτελάρχης το 2017, Υπαρχηγός το 2018 και Αρχηγός σήμερα. Αντιλαμβάνονται όλοι, από την εξέλιξη της σταδιοδρομίας του, ότι η επιλογή του νέου Αρχηγού δεν έχει καμία σχέση με κομματισμό και αναξιοκρατία. Αυτά προς απάντηση μιας εμφανώς βιαστικής, ακραία επιθετικής, άδικης και προσβλητικής προς το πρόσωπο του Αρχηγού και του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που κάνει λόγο για «αναστήλωση του κράτους της δεξιάς» και μάλιστα (!) με «κλιμακούμενη προκλητικότητα».

Είχε προηγηθεί η δήλωση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Ραγκούση σχετικά με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τη νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Απροσχημάτιστη επανέκαμψε η καταπάτηση κάθε προγραμματισμένης διαδικασίας αξιολόγησης των στελεχών στα Σώματα Ασφαλείας. Η παλαιοκομματική λογική προαγωγής του τύπου: «και δικός μου να είναι και να ξέρει πως εγώ τον ανέδειξα για να μου χρωστάει», προσβάλλει βάναυσα κάθε έννοια σύγχρονης κι αξιοκρατικής Ελλάδας. Η αναστήλωση του κράτους της δεξιάς, ιδίως στα Σώματα Ασφαλείας, εξελίσσεται με κλιμακούμενη προκλητικότητα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ