Visual Browsing

Αυτός είναι ο νέος αρχηγός της Αστυνομίας

Ελληνική Αστυνομία
Ελληνική Αστυνομία/©INTIMENEWS/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ
Τι αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου
 • A-
 • A+
0
Το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε και αυτός είναι ο νέος αρχηγός της Αστυνομίας.

Την αλλαγή στην ηγεσία της Αστυνομίας κύρωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), το οποίο συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατόπιν εισήγησης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τη θέση του αρχηγού αναλαμβάνει ο Μιχάλης Καραμαλάκης, πρώην υπαρχηγός που είχε αναλάβει υπηρεσιακά τα ηνία μετά την αποπομπή του Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Ο νέος αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Καραμαλάκης
Ο νέος αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Καραμαλάκης

Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο για τα θέματα της αρμοδιότητάς του και με εισήγηση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη αποφασίστηκε η σύσταση θέσης Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης/©INTIMENEWS/ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
Σχετικα
Χρυσοχοΐδης: Κάποιοι θέλουν να υπάρξει νέος Γρηγορόπουλος
Χρυσοχοΐδης: Κάποιοι θέλουν να υπάρξει νέος Γρηγορόπουλος

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος/©INTIMENEWS/ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης
Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης/©INTIMENEWS/ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Ο νέος Σύμβουλος, που θα ανακοινωθεί σύντομα, θα είναι γραμματέας του ΚΥΣΕΑ και θα έχει ρόλο συντονισμού των θεμάτων εθνικής ασφάλειας.

To βιογραφικό Καραμαλάκη

 • O αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης γεννήθηκε στο Σουφλί του Νομού Έβρου το 1964. Η καταγωγή του είναι από τον Αχεντριά του Δήμου Αχαρνών - Αστερουσίων Ηρακλείου Κρήτης.
 • Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής το 1982 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών το 1988.
 • Ολοκλήρωσε ευδόκιμα τις σπουδές του στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης επιτελών στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. το 2000.
 • Συμμετείχε με επιτυχία σε επιμορφωτικά σεμινάρια για θέματα Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, Οργανωμένου Εγκλήματος, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ναρκωτικών, Τεχνικών και Τακτικής Προανάκρισης, Αυτοάμυνας, Οπλοτεχνικής και Αυτοπροστασίας, Καταπολέμησης Ρατσισμού και Ξενοφοβίας, Τροχαίας, Σχέσεων Αστυνομίας και Κοινού, Διαχείρισης Κρίσιμων και Έκτακτων Περιστατικών. Εκπροσώπησε το Σώμα σε ομάδες εργασίας, συνέδρια και ημερίδες με αντικείμενο ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας, αλλά και διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.
 • Συντέλεσε καθοριστικά στην εδραίωση του συνδικαλιστικού δικαιώματος για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ασκώντας για ικανό χρονικό διάστημα καθήκοντα μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών.
 • Διετέλεσε ενεργό στέλεχος του Ευρωπαϊκού Διοικητικού Συμβουλίου των αστυνομικών συνδικάτων (CESP), συνεισφέροντας με την εμπειρογνωμοσύνη του στη διαδικασία εναρμόνισης των αστυνομικών και δικαστικών δομών στην Ευρώπη.
 • Υπηρέτησε επί σειρά ετών, ως Διοικητής, σε μάχιμες υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.
 • Ως Ανώτατος Αξιωματικός υπηρέτησε με τον βαθμό του Ταξιάρχου από τον Μάρτιο του 2012, ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, μέχρι και τον Απρίλιο του 2014 που προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.
 • Την 16/02/2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος. Κατά την εκεί θητεία του, είχε, μεταξύ άλλων, την εποπτεία και τον συντονισμό για την εκκένωση του προσφυγικού καταυλισμού της Ειδομένης, το Μάιο του 2016.
 • Την 21/01/2017 τοποθετήθηκε στη θέση του προϊσταμένου επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ενώ από 05/08/2018 έως 01/11/2018 ασκούσε παράλληλα και τα καθήκοντα του Υπαρχηγού.
 • Την 02/11/2018 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού του Σώματος.
 • Κατά την επαγγελματική του σταδιοδρομία, του απονεμήθηκαν από την Ελληνική Πολιτεία, για την υπηρεσιακή του απόδοση και για την αστυνομική του δράση πλήθος επαίνων και ηθικών αμοιβών. Έχει παρασημοφορηθεί με τους Αργυρούς Αστέρες του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής και του Φοίνικα, με τα μετάλλια του του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής και του Φοίνικα, αλλά και τους προβλεπόμενους Χρυσούς Σταυρούς, καθώς επίσης και με τις διαμνημονεύσεις της Ευδοκίμου Διοικήσεως Α’, Β΄& Γ’ Τάξεως, της Αστυνομικής Αξίας Α’, Β΄& Γ’ Τάξεως και της Αξίας και της Τιμής Β’ & Γ΄ Τάξεων.
 • Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5