- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Συγχαρητήρια Ντιμιτρόφ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη
Προανήγγειλε συνάντηση με Δένδια
«Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι στη γενέτειρα της Δημοκρατίας» είπε την ομιλία του στο συνέδριο του Economist ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ.
Με την έκφραση «είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι στη γενέτειρα της Δημοκρατίας» ξεκίνησε την ομιλία του στο συνέδριο του Economist ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ.
«Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι μετά τις εθνικές εκλογές και θέλω να ευχηθώ στην ελληνική κυβέρνηση επιτυχίες και θετικές στιγμές». Ο κ. Ντιμιτρόφ σημείωσε ακόμα ότι «ζούμε στιγμές ελπίδας και υπάρχουν ευκαιρίες για την Ελλάδα», συμπληρώνοντας πως «όταν συμβαίνουν καλά στην Ελλάδα είναι καλό για μας και για όλη την περιοχή».
Ντιμιτρόφ για την Συμφωνία των Πρεσπών
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ότι «είναι καλό να έχουμε φίλους». «Παίρνει χρόνο και στη χώρα μου αλλά είμαστε φίλοι. Eχουμε σκαρφαλώσει στην κορυφή του λόφου ενώ πριν υπήρχε χειμώνας. Τώρα υπάρχει φως και ευκαιρίες και στην ενέργεια και στο εμπόριο. Δεν υπάρχει πιο φυσιολογικό από το να είμαστε σύμμαχοι και εταίροι», επισήμανε.
Σύμφωνα με τον κ. Ντιμιτρόφ, «η Συμφωνία των Πρεσπών έδωσε πέρα από το ΝΑΤΟ την αυτοπεποίθηση στη χώρα μου και είμαστε στον δρόμο να κερδίσουμε έναν σημαντικό φίλο. Φέτος τα καλά νέα ήταν από τα Βαλκάνια και πρέπει να είμαστε περήφανοι. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη γεωγραφία αλλά μπορούμε να φτιάξουμε το μέλλον. Επειδή ζούμε σε ασταθείς καιρούς δεν μπορούμε πολλά να τα θεωρούμε δεδομένα. Είμαστε ήδη μέσα στην Ευρώπη. Η Ελλάδα δίνει αυτήν την προοπτική».
Ο κ. Νριμιτρόφ πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο τρίπτυχο δουλειές-σταθερότητα-φιλικές σχέσεις και υπογράμμισε: «Δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενη χώρα εάν δεν έχουμε φιλικές σχέσεις με τους γείτονες».
Προανήγγειλε συνάντηση με Δένδια
«Χάσαμε μία γενιά και ευκαιρίες για μας και την Ελλάδα. Είμαι ενθουσιασμένος. Ηταν πολύ δύσκολο, όμως αναπτύξαμε κλίμα εμπιστοσύνης και τώρα η καλή μας σχέση είναι πυλώνας. Τα καταφέραμε μόνοι μας με την ενίσχυση των φίλων μας από τις ΗΠΑ και φτιάξαμε ένα μοντέλο που πρέπει να το ακολουθήσουν και άλλοι», υποστήριξε.
Για τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας τόνισε πως «όταν αναλαμβάνει μία κυβέρνηση υπάρχει μία συνέχεια. Πρέπει να οικοδομήσουμε αυτό το αίσθημα. Θα βρεθώ και με τον νέο ομόλογό μου, Νίκο Δένδια. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.