- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Αντιδράσεις ευρωβουλευτών ΝΔ σε εισήγηση Μεϊμαράκη για Παπαδημούλη
Προκειμένου να ψηφιστεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για μία από τις θέσεις αντιπροέδρων του Κοινοβουλίου
Ο Ευ. Μεϊμαράκης εισηγήθηκε να ψηφιστεί από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αφού το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν είχε προτείνει Έλληνα αντιπρόεδρο.
Αναστάτωση στις τάξεις των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η εισήγηση του επικεφαλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, να ψηφιστεί ο Δημήτρης Παπαδημούλης, για μία από τις θέσεις αντιπροέδρων του Κοινοβουλίου.
Η συγκεκριμένη εισήγηση ήταν σε αντίθεση με την επίσημη θέση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, αφού ο Μάνφρεντ Βέμπερ είχε φροντίσει στη λίστα που εξέδωσε, να μην συμπεριλαμβάνεται ο Έλληνας ευρωβουλευτής.
Ο Ευ. Μεϊμαράκης εισηγήθηκε να ψηφιστεί από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ως Έλληνας, αφού το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν είχε προτείνει Έλληνα αντιπρόεδρο. Η συγκεκριμένη εισήγηση προκάλεσε αντιδράσεις με ορισμένους ευρωβουλευτές της ΝΔ να βγαίνουν δημόσια στο twitter και να δηλώνουν ότι δεν ψήφησαν τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αν και ήμουν σαφής στην προηγούμενη ανάρτησή μου, δεν ψήφισα τον κύριο Παπαδημούλη. Συστηματικά και σκόπιμα προσβάλλει τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνησή μας», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter η Ελίζα Βόζεμπεργκ.
«Δεν ψήφισα τον Δημήτρη Παπαδημούλη για Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!!», έγραψε με τη σειρά της η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
Αν και ήμουν σαφής στην προηγούμενη ανάρτησή μου, δεν ψήφισα τον κύριο Παπαδημούλη. Συστηματικά και σκόπιμα προσβάλλει τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνησή μας.
— Eliza Vozemberg MEP (@vozemberg) July 16, 2019
Δεν ψήφισα τον Δημήτρη Παπαδημούλη για Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!!
— Anna Michelle Asimakopoulou MEP (@AnnaAsimakopoul) July 16, 2019
Τελικά, ο Δημήτρης Παπαδημούλης εξελέγη αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου με την δεύτερη ψηφοφορία. Στον πρώτο γύρο έλαβε 303 ψήφους αλλά απαιτούνταν 331. Στον δεύτερο γύρο ο Δημήτρης Παπαδημούλης έλαβε 401 ψήφους, γεγονός που πιστώνεται και προσωπικά, αφού κέρδισε σταυρούς και από ευρωβουλευτές εκτός των κομμάτων που είχαν δώσει γραμμή για την υπερψήφισή του.
Διάφοροι ακραίοι επιτίθενται στον @v_meimarakis κ στους Έλληνες Ευρωβουλευτές που με ψήφισαν ως Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. Με εξέλεξε το 60,5% των Ευρωβουλευτών. Δηλαδή κ τουλάχιστον 150 ΕΒ, από τον χώρο της Κεντροδεξιάς. Το θεωρώ μεγάλη τιμή και για την Ελλάδα. Ψυχραιμία!
— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) July 16, 2019
«Διάφοροι ακραίοι επιτίθενται στον Μεϊμαράκη και στους Έλληνες ευρωβουλευτές που με ψήφισαν ως αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. Με εξέλεξε το 60,5% των ευρωβουλευτών. Δηλαδή και τουλάχιστον 150 ευρωβουλευτές από τον χώρο της κεντροδεξιάς. Το θεωρώ μεγάλη τιμή και για την Ελλάδα. Ψυχραιμία!», σχολίασε ο ίδιος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.