- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Χατζηδάκης: Αναζητούμε ηλεκτρογεννήτριες για τη Χαλκιδική
Έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές στο δίκτυο υψηλής τάσης
Αναζητούμε ηλεκτρογεννήτριες για τη Χαλκιδική έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές στο δίκτυο υψηλής τάσης, δηλώνει ο Κωστής Χατζηδάκης.
Λύσεις για την επούλωση του προβλήματος ηλεκτροδότησης της Χαλκιδικής με την εγκατάσταση ηλεκτρογεννητριών έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές στο δίκτυο υψηλής τάσης, αναζητά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως επισήμανε ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».
Θα δοθεί, όπως ο ίδιος πρόσθεσε, προτεραιότητα στην κάλυψη των πιο επειγουσών αναγκών για το νερό, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τις περιοχές που έχουν μεγαλύτερες συγκεντρώσεις πληθυσμού.
«Πήρα προσωπικά τηλέφωνα όλους τους μεγάλους παίκτες της ενεργειακής αγοράς της χώρας για να δούμε αν υπάρχουν ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, τα οποία να σταλούν επειγόντως εκεί. Υπάρχουν, αλλά λίγα, διότι και αυτά που υπάρχουν έχουν σταλεί από τη ΔΕΗ και από εκείνους στην Κρήτη και στη Σαντορίνη, διότι το σύστημα της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα είναι στα όριά του πολλαπλώς», πρόσθεσε ο υπουργός.
Υπήρξε επικοινωνία με εταιρεία ακόμη και στο Βέλγιο, αλλά οι ηλεκτρογεννήτριες που βρέθηκαν εκεί χρειάζονται τρεις ημέρες για να έρθουν και να εγκατασταθούν. Παράλληλα, έγινε επαφή με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να στείλει και ο στρατός τις γεννήτριες που είναι διαθέσιμες.
Η κατεύθυνση του πρωθυπουργού, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, είναι να χειριστούμε το θέμα με ψυχραιμία, με ταχύτητα γιατί υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής και τουρίστες, χωρίς με την όποια λύση δοθεί να έχουμε διακινδύνευση της ασφάλειας.
Αντιλαμβανόμαστε πλήρως, τόνισε, τις συνέπειες για την καθημερινότητα των ανθρώπων, τον τουρισμό και την τοπική οικονομία.
Ως προς τον χρόνο αποκατάστασης της βλάβης ο υπουργός ανέφερε πως η κατεύθυνση που έχει δοθεί από το διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ, κ. Μανουσάκη, στους τεχνικούς είναι να πάνε όσο πιο γρήγορα γίνεται. «Θα εκτιμήσουν οι ίδιοι την κατάσταση. Οι τεχνικοί έχουν τον πρώτο λόγο», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει ο συντονιστής ομάδας εργασίας για το Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα
Με αφορμή τις εξελίξεις στα δυο κόμματα
Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η σημερινή εικόνα της Γραμμής 1 είναι προβληματική
Τι είπε για στέγαση και ενεργειακή κρίση
Οι διευκρινίσεις που έδωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
«Στις πρώτες εκλογές δεν θα κατέβω, στις δεύτερες είναι πολύ πιθανόν» είπε ο πρώην υπουργός
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη
Οι νέες αιχμές για τις απουσίες από τα γενέθλια της ΝΔ
Είχε παραιτηθεί από την έδρα του προ μηνών
Τι είναι η επείγουσα αναδοχή
Αυτοί οι συνταξιούχοι πληρώνονται τρεις ημέρες νωρίτερα
«Καίει» η τιμή στην αντλία
Πόσο αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους
«Η ομάδα μας μεγαλώνει, αποκτήσαμε και σουτέρ που σπάνια αστοχεί»
«Προτιμώ να παραμείνω στα στοιχεία και στους ανθρώπους που χρειάζονται λύσεις»
Τι αλλάζει στο Λύκειο και πότε θα είναι έτοιμο το νέο σύστημα Πανελλαδικών
Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα
Η ανεργία μειώθηκε και οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.