- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Χατζηδάκης: Αναζητούμε ηλεκτρογεννήτριες για τη Χαλκιδική
Έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές στο δίκτυο υψηλής τάσης
Αναζητούμε ηλεκτρογεννήτριες για τη Χαλκιδική έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές στο δίκτυο υψηλής τάσης, δηλώνει ο Κωστής Χατζηδάκης.
Λύσεις για την επούλωση του προβλήματος ηλεκτροδότησης της Χαλκιδικής με την εγκατάσταση ηλεκτρογεννητριών έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές στο δίκτυο υψηλής τάσης, αναζητά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως επισήμανε ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».
Θα δοθεί, όπως ο ίδιος πρόσθεσε, προτεραιότητα στην κάλυψη των πιο επειγουσών αναγκών για το νερό, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τις περιοχές που έχουν μεγαλύτερες συγκεντρώσεις πληθυσμού.
«Πήρα προσωπικά τηλέφωνα όλους τους μεγάλους παίκτες της ενεργειακής αγοράς της χώρας για να δούμε αν υπάρχουν ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, τα οποία να σταλούν επειγόντως εκεί. Υπάρχουν, αλλά λίγα, διότι και αυτά που υπάρχουν έχουν σταλεί από τη ΔΕΗ και από εκείνους στην Κρήτη και στη Σαντορίνη, διότι το σύστημα της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα είναι στα όριά του πολλαπλώς», πρόσθεσε ο υπουργός.
Υπήρξε επικοινωνία με εταιρεία ακόμη και στο Βέλγιο, αλλά οι ηλεκτρογεννήτριες που βρέθηκαν εκεί χρειάζονται τρεις ημέρες για να έρθουν και να εγκατασταθούν. Παράλληλα, έγινε επαφή με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να στείλει και ο στρατός τις γεννήτριες που είναι διαθέσιμες.
Η κατεύθυνση του πρωθυπουργού, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, είναι να χειριστούμε το θέμα με ψυχραιμία, με ταχύτητα γιατί υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής και τουρίστες, χωρίς με την όποια λύση δοθεί να έχουμε διακινδύνευση της ασφάλειας.
Αντιλαμβανόμαστε πλήρως, τόνισε, τις συνέπειες για την καθημερινότητα των ανθρώπων, τον τουρισμό και την τοπική οικονομία.
Ως προς τον χρόνο αποκατάστασης της βλάβης ο υπουργός ανέφερε πως η κατεύθυνση που έχει δοθεί από το διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ, κ. Μανουσάκη, στους τεχνικούς είναι να πάνε όσο πιο γρήγορα γίνεται. «Θα εκτιμήσουν οι ίδιοι την κατάσταση. Οι τεχνικοί έχουν τον πρώτο λόγο», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.