Καρφιά Λάμπρου για τα ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ
«Δεν υπάρχει χρόνος για εσωστρέφεια»
Αντιτίθεται σε «ένα πλαίσιο όπου δεν θα καταλαβαίνει κανείς τίποτα, θα δημιουργήσει συγχύσεις».
«Δεν υπάρχει χρόνος για εσωστρέφεια, να μπούμε σε διλήμματα εσωτερικού τύπου. Πρέπει να επικοινωνήσουμε με τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ με πάθος ή κριτικά, μας ενδιαφέρουν όλες οι κατηγορίες, με απόλυτο σεβασμό στο κριτικό πνεύμα, τις αμφισβητήσεις. Να οργανώσουμε από κοινού τις κοινωνικές αντιστάσεις». Τα παραπάνω τόνισε ο Πάνος Λάμπρου μιλώντας Στο Κόκκινο.
Ο ίδιος έθεσε το ερώτημα εάν μπορούν να υπάρχουν «μέσες λύσεις, κεντρώες» σε ζητήματα όπως οι πρόσφυγες, οι φυλακές, η Δικαιοσύνη, η ΕΡΤ, αλλά και η ισότητα, τα εργασιακά και η επταήμερη εργασία, το οχτάωρο και οι συλλογικές συμβάσεις. «Μπορεί να υπάρξει αναζήτηση μίας καλύτερης εικόνας που θα συσπειρώσει ευρύτερο κόσμο, πολιτική που δεν θα λέει τίποτε απολύτως; Πρώτα πρέπει να συζητήσουμε την ουσία και μετά να δούμε το περιτύλιγμα, πώς θα αποτυπωθεί σε ένα οργανωτικό πλαίσιο και επίπεδο».
«Πρέπει λοιπόν πρώτα να δούμε τι αντιπολίτευση θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά να δούμε τα ζητήματα αυτά. Ο κόσμος θα συσπειρωθεί, εμπνευστεί και ενταχθεί (ή όχι) με βάση αυτό το πρόγραμμα και πολιτική … η δική μου άποψη είναι ότι δεν μπορεί παρά να είναι μία αντιπολίτευση από το έδαφος της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς, μία μαχόμενη, προγραμματική και δομική αντιπολίτευση στην ΝΔ που περιγράψαμε προηγουμένως», όπως είπε.
Καταλήγοντας, ο κ. Λάμπρου τόνισε ότι «στη νέα φάση, αν μπούμε στην διαδικασία των αντιστάσεων και της ουσιαστικής συζήτησης και προγραμματικής, δομικής αντιπολίτευσης, θα υπάρχει κόσμος που θα ενταχθεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Στο χέρι μας είναι να μην είναι οι πόρτες μας κλειστές, να είναι ορθάνοιχτες. Αλλά μέσα σε ένα πολιτικό πλαίσιο που μπορεί να εμπνεύσει τον κόσμο, όχι ένα πλαίσιο όπου δεν θα καταλαβαίνει κανείς τίποτα, θα δημιουργήσει συγχύσεις, θα μοιάζει με το παλιό πολιτικό σύστημα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανάρτηση εκκαθαριστικών αρχές Μαρτίου, πληρωμή σε 12 δόσεις, εκπτώσεις έως 20% και διπλές χρεώσεις
Στις 11:30 η συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου
Σειρά επαφών του υπουργού στον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο για την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου
Η εξομολόγηση για την περιπέτεια υγείας του - Όσα είπε στο Face2Face με την Κατερίνα Παναγοπούλου
Σφοδρή σύγκρουση με βαριές εκφράσεις και αιχμές για βία, γλείψιμο και κάνναβη
Σφοδρή επίθεση σε συνδικαλιστές μετά την ένταση με τον Άδωνι Γεωργιάδη στο Κρατικό Νίκαιας
Πτώση ΠΑΣΟΚ, ρευστότητα για τη δεύτερη θέση και ευρεία στήριξη στη συνταγματική αναθεώρηση
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο οι ενεργειακές συμφωνίες
Επενδύσεις 1 δισ. ευρώ σε Ιόνιο και Κρήτη - Διπλασιάζονται οι θαλάσσιες περιοχές έρευνας
Ποιοι δικαιούνται τη στήριξη για να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα χωρίς οικονομική επιβάρυνση
Ο Υπουργός Υγείας δημοσιεύει φωτογραφία από τα επεισόδια και μιλά για βία στο ΕΣΥ - Προεξαγγέλλει έα επίσκεψη
Πώς το νέο μοντέλο ανίχνευσης αποκαλύπτει πολυδαίδαλα κυκλώματα και οφειλές εκατομμυρίων
Σχέδιο εξπρές για την εκκαθάριση εκκρεμοτήτων στον ΕΦΚΑ και δραστική μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες
Η ανάρτηση της για όσα έγιναν στη Νίκαια
Π. Καλλίρης: Νέες επενδύσεις και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στις περιοχές μετάβασης το 2026
Σταθερές τιμές σε βασικά προϊόντα, αυξήσεις σε θαλασσινά και εντατικοί έλεγχοι από την αρμόδια Αρχή
Στην 4η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης για το ΕΣΠΑ η χώρα
Η συνταγματολόγος και καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ μιλά για την αναθεώρηση του Συντάγματος
«Η προσφορά της δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ούτε αποσπασματικά ούτε επιλεκτικά» - Ο επικήδειος του πρωθυπουργού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.