Πολιτικη & Οικονομια

Καταδίκη της επίθεσης στην Athens Voice από τον πολιτικό κόσμο

Συγκινητική η συμπαράσταση στους εργαζόμενους της εφημερίδας

62224-137655.jpg
Newsroom
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
epithesi-athens-voice-14.jpg
Επίθεση στην Athens Voice © Athens Voice

Καταδίκη της επίθεσης στην Athens Voice από τον πολιτικό κόσμο. Συγκινητική η συμπαράσταση στους εργαζόμενους της εφημερίδας

Ο πολιτικός κόσμος έσπευσε άμεσα να καταδικάσει την καταδρομική επίθεση στα γραφεία της Athens Voice από μέλη του Ρουβίκωνα που είχαν καλύψει με κουκούλες τα πρόσωπά τους, βρίζοντας, απειλώντας και τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της Athens Voice. Τέτοιου είδους επιθέσεις δεν έχουν καμιά θέση στη Δημοκρατία μας, ούτε φυσικά μπορούν να δικαιολογηθούν από οποιαδήποτε χυδαιότητα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

O πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην προεκλογική του συγκέντρωση στο Θησείο, καταδίκασε την επίθεση στα γραφεία της Athens Voice, την οποία χαρακτήρισε «τρομοκρατική».

«Η επίθεση στην Athens Voice είναι επίθεση στη Δημοκρατία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και συνεχίζει: «Μόνο που αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι πάσης φύσεως Ρουβίκωνες είναι ότι οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται, ούτε εκφοβίζονται. Και θα το αποδείξουν την Κυριακή, δίνοντας ισχυρή εντολή σε μια κυβέρνηση που θα δείξει μηδενική ανοχή στις πράξεις τους, βάζοντας οριστικό τέλος στην πρωτοφανή ανομία που ανέχτηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

 

 

Τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους και τη διεύθυνση της Athens Voice εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας, ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία της εφημερίδας, λίγο μετά την επίθεση που δέχθηκε. Μετά την επίσκεψη ο κ. Μπρούλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Η επίθεση σε ένα Μέσο Ενημέρωσης συνιστά επίθεση κατά της ελεύθερης έκφρασης και της πολυφωνίας. Καταδικάζουμε την επίθεση στην Athens Voice. Ο Τύπος δεν τρομοκρατείται, η βία δεν έχει καμιά θέση στη δημοκρατία και την πόλη και αυτό θα το υπερασπιστούμε, μέχρι τέλους».    

«Ρουβίκωνας ίσον Φασισμός» αναφέρει σε άρθρο γνώμης στο site iefimerida.gr η Μιλένα Αποστολάκη. «Η τραμπούκικη επίθεση εναντίον των γραφείων της εφημερίδας ATHENS VOICE και εργαζομένων της, έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο περιστατικών κατάλυσης των κανόνων του δημοκρατικού πολιτεύματος, τα οποία κάποιοι προσπαθούν να πείσουν την ελληνική κοινωνία ότι συνιστούν ριζοσπαστικές δράσεις συλλογικοτήτων» τονίζει, μεταξύ άλλων.

Και προσθέτει: «Η πρωτοφανής ανοχή της παρούσας κυβέρνησης απέναντι στα κρούσματα αυτά σχετίζεται με την επιδίωξή της να μπολιάσει την κοινωνία με το δηλητήριο του διχασμού και της βίας ως αποδέκτης μορφής κοινωνικών αγώνων.

»Κάθε δημοκρατικός πολίτης οφείλει σήμερα με τον πιο απερίφραστο τρόπο να καταδικάσει αυτή τη φασιστική επίθεση που δεν επιδέχεται κανενός είδους συμψηφισμό με οποιοδήποτε απαράδεκτο σχόλιο.

»Στις δημοκρατίες οι αυτόκλητοι τιμωροί που επιβάλλουν την άποψή τους με βάση τα δικά τους κριτήρια ,λογίζονται ως τύραννοι και όχι ως συλλογικότητες, όπως κάποιοι σήμερα θέλουν να παρουσιάζουν.

»Ήρθε η ώρα με τις αναγκαίες νομοθετικές αλλαγές και με την ανάλογη πολιτική βούληση να μπει ένα οριστικό τέλος στην βία και τον φασισμό των τραμπούκων. 

Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Athens Voice»

Η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στα γραφεία τη εφημερίδας «ATHENS VOICE» από δήθεν επαναστάτες που εμφανίζονται ως «τιμωροί».

Τα θεσμικά όργανα της ΕΣΗΕΑ αντιμετωπίζουν το θέμα που προέκυψε με την καταδικαστέα ανάρτηση της εφημερίδας. Τίποτε, όμως, δεν δικαιολογεί βίαιες επιθέσεις εναντίον του Τύπου.

Πριν από πέντε χρόνια η ΕΣΗΕΑ είχε καταδικάσει και πάλι τον εμπρησμό των γραφείων της εφημερίδας. Δυστυχώς η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ως φάρσα, αλλά ως μια χυδαία μορφή τρομοκράτησης.

Η βία και η απόπειρα φίμωσης του Τύπου ανήκουν στις πρακτικές του ολοκληρωτισμού. Η Ένωση Συντακτών βρίσκεται σταθερά απέναντι σ’ αυτά τα φαινόμενα. Θα αγωνιστούμε σθεναρά εναντίον εκείνων που επιθυμούν με τη βία να εγκαθιδρύσουν το σκοταδισμό. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι έχουν αποδείξει ότι δεν φοβούνται και δεν πτοούνται από τη βία και τις απειλές. Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας αντιστεκόμενοι στη βαρβαρότητα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ