Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Rass: Προβάδισμα 9,2 μονάδες για τη ΝΔ

35,4% το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας έναντι 26,2% του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kalpi
Κάλπη © INTIMENEWS /ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Προβάδισμα Νέας Δημοκρατίας και εξακομματική Βουλή δείχνει η δημοσκόπηση της Rass. Στις 9,2 μονάδες η διαφορά.

Εξακομματική Βουλή ενδεχομένως και επτακομματική και προβάδισμα της Νέας Δμοκρατίας «βλέπει» η νέα δημοσκόπηση της Rass που έγινε για λογαριασμό του in.gr.

Συγκεκριμένα, η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 9,2 μονάδες ενώ ισχυρό είναι και το ρεύμα προς το Κίνημα Αλλαγής.

Η συλλογή των στοιχείων της έρευνας έγινε την περίοδο από 24 έως 27 Ιουνίου και όπως φαίνεται δείχνει ξεκάθαρη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, με συνατή και την αυτοδυναμία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινείται πάνω από τα ποσοστά που πήρε στις ευρωεκλογές ενώ ανεβαίνουν και ο ΣΥΡΙΖΑ (που αντέχει στα επίπεδα του 25%-26%) αλλά και το ΚΙΝΑΛ που είναι σίγουρα τρίτο κόμμα με ποσοστό άνω του 8%.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την εταιρεία Rass, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 35,4% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 26,2%, διαφορά 9,2 μονάδων δηλαδή.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι στο 8,7%, μία μονάδα πάνω από τις ευρωεκλογές και ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 6,1%. Την τέταρτη θέση δείχνει να παίρνει η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 3,4% αφήνοντας πίσω τη Χρυσή Αυγή που καταγράφει ποσοστό 3,2% και οριακά μπαίνει στη Βουλή.

Οριακά εκτός Βουλής, το το Μέρα 25 του Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο στην έρευνα συγκεντρώνει ποσοστό 2,8%.

Στο 1,3% βρίσκεται η Ενωση Κεντρώων ενώ ποσοστό 4,2% επιλέγει «άλλο κόμμα». Το άκυρο – λευκό είναι στο 2,1% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 6,6%.

Δείτε αναλυτικά εδώ την δημοσκόπηση.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ