Πολιτικη & Οικονομια

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι freaks του ΣΥΡΙΖΑ

Η εκπληκτική ιστορία του Γιάννη μπορεί μόνο να ενώσει, όχι να διχάσει

Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η ανάρτηση της Κατερίνας Νοτοπούλου για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και η μικροπολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η φλόγα που καίει μέσα του τον οδήγησαν στη βράβευσή του ως πολυτιμότερου παίκτη του ΝΒΑ, αλλά φαίνεται πως ακόμα και μετά από αυτό το τεράστιο επίτευγμά του οι άνθρωποι που διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών τους δεν διδάχτηκαν τίποτα. Πώς μπορεί μια τόσο μεγάλη στιγμή να γίνεται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης;

Λίγα λεπτά μετά την ανάδειξή του ως MVP και τις συγκινητικές εικόνες από τις στιγμές που έζησε ο «Greek Freak», τα trolls βρήκαν την ευκαιρία να τον μπλέξουν με τις εθνικές εκλογές. Θλιβερό αλλά αναμενόμενο. Και ανάμεσα στις πολλές απεραντολογίες, τα ανθρώπινα σχόλια που πλημμύρισαν τα social media και τα πολλά άρθρα, πέφτει το μάτι σου στην ανάρτηση της υποψήφιας βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου, που εκτός από το να αναπαράξει την τοξική ρητορική τους θεώρησε καλή ιδέα να κοτσάρει το νέο λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ δίπλα στο πρόσωπό του και αστεία προεκλογικά συνθήματα. Μετά το όνομά της με γραμματοσειρά μεγάλου μεγέθους.

«…Greek to the core. Ήσουν πάντα ένας από εμάς!» αναγράφεται στην ανάρτησή της στο Instagram. Και λίγο πιο κάτω, «προχωράμε μαζί, με το θάρρος των αγώνων μας». Το πιάσατε το υπονοούμενο; Με τους πολλούς ή με τους λίγους;

Λαμβάνοντας αυτόκλητα το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες του αθλητή για τον προεκλογικό αγώνα του εαυτού της και του κόμματός της, κατηγόρησε για υποκρισία τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

«Σήμερα που ο Γιάννης Αντετοκούμπο, παιδί μεταναστών που γεννήθηκε στην Ελλάδα, ανεβαίνει στην κορυφή και “γράφει” Ιστορία, για τον κ. Μητσοτάκη είναι ένας “θαυμάσιος άνθρωπος, που δεν ξεχνά από που ξεκίνησε”…το 2015, στο Νομοσχέδιο όμως που έδινε την Ελληνική Ιθαγένεια σε παιδιά όπως ο Γιάννης, ο κ. Μητσοτάκης, έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο, κατάψηφίζοντας το. Η υποκρισία στο… μεγαλείο της!»

Δεν έχει νόημα να αναρωτηθεί κανείς ποια ταύτιση βρίσκει στην εντυπωσιακή πορεία ζωής του Γιάννη Αντετοκούμπο και τις υπερβάσεις που έκανε. Δεν έχει σημασία να σκεφτεί κανείς με ποια προσόντα έγινε η ίδια υπουργός. Ένα άλμα λογικής αρκεί για να κάνεις ένα τέτοιο «φάουλ», όπως θα ισχυριστούν οι επαγγελματίες της επικοινωνίας. Και όλα αυτά από μια νέα υποψήφια που θέλει να υποστηρίζει πως απέχει παρασάγγας από τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις των προηγούμενων δεκαετιών. Η εκπληκτική ιστορία του Γιάννη μπορεί μόνο να ενώσει, όχι να διχάσει. Και η επιτυχία του είναι πολύ ακριβή για να την εκμεταλλεύονται κάποιοι τόσο φτηνά.