Πολιτικη & Οικονομια

Πότε κλείνει το Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2019

Πότε λήγει η παράταση - Τσουχτερά πρόστιμα περιμένουν τους εκπρόθεσμους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργείο Οικονομικών © ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η ημερομηνία που εκπνέει η παράταση, σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου.

Παράταση έως τις 29 Ιουλίου έχουν λάβει οι φορολογικές δηλώσεις 2019 για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου.

Όπως είναι γνωστό οι εκλογές της 7ης Ιουλίου οδήγησαν την κυβέρνηση να πάρει απόφαση για παράταση των φορολογικών δηλώσεων 2019.

Η αρχική προθεσμία για την υποβολή τους στο Taxisnet  ήταν στις 30 Ιουνίου.

Τσουχτερά πρόστιμα περιμένουν τους εκπρόθεσμους

1. Εάν ο φορολογούμενος δεν υποβάλλει ή υποβάλλει εκπρόθεσμα ή υποβάλλει ελλιπή φορολογική δήλωση από την οποία δεν προκύπτει υποχρέωση καταβολής φόρου, επιβαρύνεται με πρόστιμο 100 ευρώ.

2. Αν από την υποβολή της εκπρόθεσμης φορολογικής δήλωσης προκύπτει υποχρέωση καταβολής φόρου, τότε ο φορολογούμενος επιβαρύνεται, κατ' αρχήν, με το πρόστιμο των 100 ευρώ. Εάν έχει παρέλθει και η προθεσμία καταβολής του φόρου, τότε επιβαρύνεται και με τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, οι οποίοι υπολογίζονται επί του φόρου που προκύπτει με ποσοστό 0,73% για κάθε μήνα που παρήλθε από την καταληκτική ημερομηνία καταβολής του φόρου μέχρι την ημερομηνία υποβολής της εκπρόθεσμης δήλωσης.

3. Αν ο φορολογούμενος είναι επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας και από τη δήλωση που υπέβαλε εκπρόθεσμα προκύπτει φόρος προς πληρωμή, τότε η φορολογική αρχή θα του καταλογίσει πρόστιμο 250 ευρώ, εφόσον τηρεί απλογραφικά βιβλία, ή 500 ευρώ, εφόσον τηρεί διπλογραφικά βιβλία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ