Πολιτικη & Οικονομια

Ξενοδοχείο στη Μύκονο «ξέχασε» να κόψει αποδείξεις 17.000 ευρώ

«Σαφάρι» των ελεγκτών της ΑΑΔΕ σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μύκονος
Μύκονος © INTIMENEWS / ΖΗΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

«Σαφάρι» των ελεγκτών της ΑΑΔΕ σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Ξενοδοχείο στη Μύκονο «ξέχασε» να κόψει αποδείξεις 17.000 ευρώ

«Σαφάρι» ελέγχων πραγματοποιούν εφοριακοί της ΑΑΔΕ αυτό το Σαββατοκύριακο στα νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, οι ελεγκτές κινούνται βάσει σχεδίου με στόχους που έχουν επιλέξει βάσει ερευνών και άλλων στοιχείων που έχουν συλλέξει εκ των προτέρων οι ελεγκτικές υπηρεσίες. Η ίδια πηγή μεταδίδει πως έχει ήδη εντοπιστεί ξενοδοχείο στη Μύκονο το οποίο δεν έχει κόψει αποδείξεις σε πελάτες ύψους 17.000 ευρώ. Επίσης 12 ιδιοκτήτες θαλάσσιων TAXI στον Αργοσαρωνικό ελέγχονται επειδή δεν εξέδιδαν αποδείξεις.

Τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ έχουν διασκορπιστεί σχεδόν σε ολόκληρο το Αιγαίο. Εκτός από τη Μύκονο, «επισκέψεις» εφοριακών γίνονται και σε Πάτμο, Ρόδο, Κρήτη, Σπέτσες, Ύδρα, Πόρτο Χέλι, Σκιάθο κι Αλόννησο.

Μάλιστα, στο στόχαστρο μπαίνουν και τουρκικά καΐκια που μεταφέρουν τουρίστες μεταξύ των ελληνικών νησιών των παραλίων της Μικράς Ασίας, χωρίς να έχουν κάνει καν έναρξη δραστηριότητας σε ΔΟΥ στην Ελλάδα για να πληρώνουν φόρους για τα έσοδα από τους πελάτες που μεταφέρουν και τις καταναλώσεις τους στη χώρα μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ