- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Μείωση φόρων για όλους τους πολίτες
Παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τους βασικούς άξονες του σχεδίου της ΝΔ. Τόνισε ότι η ΝΔ στηρίζει τη μεσαία τάξη.
«Φοράμε τη στολή εργασίας, τα κοστούμια μπορεί να περιμένουν λίγο ακόμη», ανέφερε, ξεκινώντας την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ΝΔ επιμένει σε προεκλογικό αγώνα με επίκεντρο τον προγραμματικό λόγο της. Όπως τόνισε, εδώ και καιρό η ΝΔ έχει δουλέψει το πρόγραμμά της ανά κλάδο και τομέα και έχει παρουσιάσει τις θέσεις της για όλα τα κρίσιμα θέματα. Το πρόγραμμα θα τυπωθεί και σε γραφή μπράϊγ. Θα διανεμηθεί μέσω του Τύπου και θα φθάσει σε όλους τους πολίτες το 18σέλιδο φυλλάδιο. Σε λίγες μέρες θα παρουσιάσει στην Ελευσίνα το κοινωνικό συμβόλαιο.
Θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρας τη γραφειοκρατία
«Μειώνουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις από 28% σε 20% σε μία διετία και τον φόρο στα μερίσματα αμέσως. Διπλασιάζουμε τον χρόνο συμψηφισμού και ενισχύουμε τις υπεραποσβέσεις. Η αποκλιμάκωση του ύψους δανεισμού της χώρας φέρνει μείωση του κόστους δανεισμού στις επιχερήσεις», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζοντας.
«Θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρας τη γραφειοκρατία», επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Μπορούμε να μειώσουμε τους ανέργους σε μία τετραετία σε λιγότερο από 500.000 από 850.000 που είναι σήμερα».
Μείωση φόρων για όλους τους πολίτες
Παράλληλα, δεσμεύτηκε για «μείωση φόρων για όλους τους πολίτες». Μίλησε για εισαγωγικό συντελεστή από 22% σε 9% για εισόδημα έως 10.000 και σταδιακή μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ ανακοίνωσε ότι θα μειωθούν οι εισφορές από 20% σε 15%.
Όπως τόνισε, στο τέλος της τετραετίας θα εφαρμοστούν δύο συντελέστες ΦΠΑ 11% και 22%.
Η ΝΔ στηρίζει τη μεσαία τάξη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ στηρίζει τη μεσαία τάξη και υπογράμμισε ότι θα τηρήσει την πολιτική κατάργησης των υπερπλεονασμάτων που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να μοιράζει μετά επιδόματα.
Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι θα αποκτήσει ξανά αξία η ακίνητη περιουσία και ανακοίνωσε μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% στη διετία, έκπτωση για ενεργειακή αναβάθμιση και συμψηφισμό με τιμολόγια στην εφορία. Όπως είπε, αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα και ο φόρος υπεραξίας στη μεταβίαση ακινήτων.
Eπίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται
Η στήριξη των νέων οικογενειών είναι απόλυτη προτεραιότητα για τη ΝΔ, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αναπτυξιακού προγράμματος της ΝΔ, και ανακοίνωσε:
«- Καθιερώνουμε επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα.
- Αυξάνουμε το όριο του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
- Επαναφέρουμε τα επιδόματα για τις μεγάλες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018 (ν. 4512/2018).
- Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού. Για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση, θα χορηγείται μηνιαίο κουπόνι 180 ευρώ για χρήση σε σταθμό της επιλογής των γονέων».
«Η ΝΔ έχιε την ευθύνη να σταθεί δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Στηρίζουμε τον θεσμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, πρόσθεσε ότι η καλύτερη πολιτική κατά της φτώχειας είναι οι δουλειές και όχι τα επιδόματα και μίλησε για πρόγραμμα ενίσχυσης ψηφιακών δεξιοτήτων για μακροχρόνια ανέργους.
Πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους
«Καθιερώνουμε πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους, με κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ, με ενημέρωση των πολιτών (με SMS ή email) για τις αναγκαίες εξετάσεις ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα και με αυτόματη παραπομπή σε κρατικές ή ιδιωτικές δομές». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αναπτυξιακού προγράμματος της ΝΔ και ανέφερε τον έλεγχο του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου.
Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για επέκταση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών για χρονίως πάσχοντες και καθιέρωση ραντεβού εντός 24ώρου με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ αλλά και κατ' οίκον διανομή φαρμάκων σε συγκεκριμένες ομάδες χρονίων ασθενών.
Ακόμη, επισήμανε πως θα εφαρμοστεί ελεύθερη επιλογή οικογενειακού γιατρού και πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ενώ θα ενισχυθούν τα νοσοκομεία με 1.500 ειδικευόμενους νοσηλευτές ετησίως.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.