- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Novartis: Πειθαρχική δίωξη κατά Αγγελή από τον υπ. Δικαιοσύνης
Τυπική διαδικασία για να διαβιβαστούν τα σχετικά έγγραφα στη δικογραφία
Πειθαρχική δίωξη κατά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου για τη Novartis
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, διέταξε σήμερα τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή σχετικά με τις δύο αναφορές του για την υπόθεση της Novartis που διέρρευσαν στον Τύπο. Η πειθαρχική έρευνα θα διεξαχθεί από την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, «η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημήτριου διέταξε τη διενέργεια πειθαρχικής και ποινικής έρευνας προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν τέλεση πειθαρχικών και ποινικών αδικημάτων σχετικά με τη διαρροή της αναφοράς του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", τα διαλαμβανόμενα στο δημοσίευμα συνολικά, αλλά και τις καταγγελίες της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφοράς κ. Ελένης Τουλουπάκη, των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς και των υπαλλήλων της Εισαγγελίας αυτής σε βάρος του κ. Αγγελή».
Η διενέργεια της έρευνας, αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, «ανατέθηκε στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημήτρη Δασούλα. Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής ο κ. Δασούλας διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τα σχετικά έγγραφα, τα οποία εν συνεχεία διαβιβάστηκαν αρμοδίως στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλη Καλογήρου».
Κατόπιν αυτού, «ο υπουργός Δικαιοσύνης, με γνώμονα την πληρότητα της έρευνας και την αντικειμενικότητα της διαδικασίας, διαβίβασε τα σχετικά έγγραφα και παρήγγειλε τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή από τον αρμόδιο ανώτατο δικαστικό λειτουργό (Πρόεδρο του ΣτΕ)».
Συνεπώς, καταλήγει το υπουργείο Δικαιοσύνης, «η έρευνα που διενεργείται αφορά συνολικά στις καταγγελίες και τις αιτιάσεις τόσο των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς όσο και του πρώην εποπτεύοντος την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα
Kαταβάλλονται 73 εκατ. ευρώ σε 87.640 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Οι τομείς που μπορούν να καθορίσουν το παραγωγικό μέλλον της χώρας
Καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις
Η δημοσιογράφος καταγγέλλει στοχοποίηση μετά από άρθρα κριτικής και αναφορές στη Χαμάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.