Πολιτικη & Οικονομια

Ανοίγει η πρεσβεία της Βόρειας Μακεδονίας στην Αθήνα

Στη βάση της συμφωνίας των Πρεσπών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκόπια
Σκόπια / EPA/GEORGI LICOVSKI

Στην αναβάθμιση της διπλωματικής και προξενικής Αρχής σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία, προχώρησαν τα υπουργείο Εξωτερικών των δύο χωρών.

Η Βόρεια Μακεδονία ανοίγει σύντομα επισήμως την πρεσβεία της στην Αθήνα, καθώς το Γραφείο Συνδέσμου που υπήρχε ως σήμερα αναβαθμίζεται, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, σε πρεσβεία. Αντίστοιχα το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια μετατρέπεται σε πρεσβεία.

Αναλυτικά το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφέρει:

Τα υπουργεία Εξωτερικών της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, δυνάμει του άρθρου 10 της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών, προχώρησαν σήμερα σε ανταλλαγή Ρηματικών Διακοινώσεων για την αναβάθμιση του γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια σε πρεσβεία, του γραφείου Προξενικών Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων Μοναστηρίου σε γενικό προξενείο και, αντιστοίχως, για την αναβάθμιση του γραφείου Συνδέσμου της Βόρειας Μακεδονίας στην Αθήνα σε πρεσβεία και του γραφείου Προξενικών Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης σε γενικό προξενείο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ