- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Γερουλάνος: Δεν κατευθύνουμε τους συμπολίτες που μας προτίμησαν
«Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν είχαν περάσει εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής και ακραίων απόψεων»
«Όποιος από τους δύο και αν εκλεγεί, θα μας βρει σύμμαχο στις αποφάσεις που παίρνονται με γνώμονα το καλό της πόλης»
Σε απάντηση ερωτήσεων δημοσιογράφων αναφορικά με τον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα, ο επικεφαλής της παράταξης ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, Παύλος Γερουλάνος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είμαστε περήφανοι για τους ψηφοφόρους που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις Δημοτικές εκλογές. Είναι άνθρωποι με ελεύθερη σκέψη και κρίση, άνθρωποι που ξεπέρασαν την πόλωση και τις κομματικές αγκυλώσεις για να αναδείξουν μια διαφορετική άποψη για την πόλη, αλλά και την πολιτική.
Η λογική της λειτουργίας της παράταξής μας, ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, που γεννήθηκε και δυνάμωσε με τη στήριξη τους στις γειτονιές της Αθήνας, ο τρόπος που κάναμε τον προεκλογικό μας αγώνα αλλά και η πολιτική αντίληψη όσων συμμετέχουμε σε αυτήν την προσπάθεια δεν μας επιτρέπουν να αποπειραθούμε να κατευθύνουμε τους συμπολίτες που μας προτίμησαν στον πρώτο γύρο.
Τα πράγματα θα ήταν προφανώς διαφορετικά αν στον δεύτερο γύρο είχαν περάσει εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής και ακραίων απόψεων διότι θα ήταν πολιτική και ηθική υποχρέωση να το κάνουμε. Ευτυχώς αυτός ο κίνδυνος είναι πια μακριά. Στον βαθμό που εμείς και η στάση μας σε όλη την εκστρατεία συνέβαλε στη μείωση των ποσοστών της εγκληματικής αυτής οργάνωσης έχουμε ήδη προσφέρει στη δημοκρατία μας και στον καλύτερο τρόπο λειτουργίας της. Θα συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια δίνοντας την μάχη κάθε μέρα σε κάθε γειτονιά.
Οι συμφωνίες και οι διαφωνίες μας με τους δύο υποψηφίους, Νάσο Ηλιόπουλο και Κώστα Μπακογιάννη και τις παρατάξεις τους έγιναν σαφείς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Όποιος από τους δύο και αν εκλεγεί, θα μας βρει σύμμαχο στις αποφάσεις που παίρνονται με γνώμονα το καλό της πόλης και σφοδρό αντίπαλο στις περιπτώσεις που το συμφέρον των Αθηναίων δεν αποτελεί την αποκλειστική προτεραιότητα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.