- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άνοδος στο χρηματιστήριο -Υποχωρούν οι αποδόσεις στα 10ετή ομόλογα
Μετά την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών
Στις 779,65 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 0,39%. Στο 3,12% υποχώρησε η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου.
‘Ηπιες ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης με την αγορά να κινείται στα επίπεδα των 780 μονάδων.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 779,65 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,39%.
Ενδοσυνεδριακά έχει καταγράψει υψηλότερη τιμή στις 780,29 μονάδες (+0,48%) και κατώτερη τιμή στις 773,64 μονάδες (-0,38%).
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,015 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,25%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί οριακά 0,05%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil (+1,52%), της Eurobank (+1,14%), της ΕΧΑΕ (+1,11%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ(-2,53%), του ΟΛΠ(-1,76%), της Alpha Bank(-1,04%), του OTE (-1,01%) και της Τιτάν (-1,01%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο δείκτης του Πετρελαίο(+0,57%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (-1,03%) και των Κατασκευών (-0,91%).
Ανοδικά κινούνται 31 μετοχές, 25 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κυριακούλης+10,17% και Κέκροψ+4,96%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Δρομέας-5,29% και Ελλάκτωρ-4,57%.
Στο 3,12% υποχώρησε η απόδοση των 10ετών ομολόγων
Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αναφοράς (δεκαετών) μειώθηκαν κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 3,12%, με την προοπτική των εκλογών να χαροποιεί την αγορά, μεταδίδει το Reuters. «Αυτή η ισχυρή μείωση του spread σημειώνεται λόγω της είδησης για τις πρόωρες εκλογές στο τέλος Ιουνίου το νωρίτερο, αλλά σε κάθε περίπτωση στις αρχές του καλοκαιριού», δήλωσε αναλυτής της DZ Bank, προσθέτοντας ότι «αυτές το πιθανότερο θα σημάνουν το τέλος της (αριστερής κυβέρνησης) ΣΥΡΙΖΑ και την ανάληψη της εξουσίας από μία κεντροδεξιά κυβέρνηση».
Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων αυξήθηκαν απότομα σήμερα, για δεύτερη ημέρα, καθώς ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της αντέδρασε στα σχέδια, όπως είπε, της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν πρόστιμο στη χώρα για τις υπερβολικές δαπάνες που κάνει. Ο Σαλβίνι δήλωσε ότι η ΕΕ μπορεί να επιβάλει πρόστιμο 3 δισ. ευρώ στην Ιταλία λόγω του αυξανόμενου χρέους και διαρθρωτικού ελλείμματός της, προσθέτοντας ότι θα χρησιμοποιήσει «όλη την ενέργειά του» για να πολεμήσει αυτή την απειλή. Η πολιτική θέση του στην Ιταλία ενισχύθηκε στις ευρωεκλογές, καθώς το κόμμα του, η Λέγκα, κέρδισε το 34,3% των ψήφων. Οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν κατά 7-10 μονάδες βάσης σε όλες τις διάρκειες, με την απόδοση του 10ετούς τίτλου να φθάνει στο υψηλό επίπεδο μίας εβδομάδας (2,726%), έχοντας ήδη αυξηθεί περίπου 11 μονάδες βάσης τη Δευτέρα και σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση διημέρου από την αρχή του έτους.
Οι εντάσεις αυτές επηρεάζουν την αίσθηση κινδύνου όλης της αγοράς, με την ισοτιμία του ευρώ να υποχωρεί ελαφρά στα 1,1181 δολάρια, ενώ οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο 2,5 ετών (-0,155%). Υποχώρηση σημείωσαν οι αποδόσεις και των άλλων ομολόγων της Ευρωζώνης με υψηλό αξιόχρεο σε ένα περιβάλλον αποστροφής του κινδύνου, με την «πτώση» του Αυστριακού καγκελαρίου, Σεμπάστιαν Κουρτς, να αυξάνει τη νευρικότητα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.