Πολιτικη & Οικονομια

Ασφυκτικό το πρέσινγκ στα ελληνικά ομόλογα

Το ράλι σταμάτησε με το πακέτο παροχών Τσίπρα

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρηματιστήριο
Χρηματιστήριο / © Pixabay

Μετά το Ζάππειο η απόδοση στο ελληνικό 10ετές ομόλογο έχει σκαρφαλώσει κατά 7% περίπου, ενώ η απόδοση στο 5ετές έχει εκτοξευθεί κατά 10%.

Συνεχίζονται οι πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα από την ημέρα που η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη νέα δέσμη μέτρων, η οποία συνέπεσε με τις αναταράξεις στις διεθνείς αγορές.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά το Ζάππειο η απόδοση στο ελληνικό 10ετές ομόλογο έχει σκαρφαλώσει κατά 7% περίπου, ενώ η απόδοση στο 5ετές έχει εκτοξευθεί κατά 10%, γεγονός που καταδεικνύει το πόσο ευάλωτοι είναι οι ελληνικοί κρατικοί τίτλοι.

Να σημειωθεί πως μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα «πάγωσαν» τα σχέδια του ΟΔΔΗΧ για την έκδοση του νέου 7ετούς ομολόγου καθώς μία νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές σε αυτό το κλίμα θα ήταν λάθος στρατηγική.

Πιο αναλυτικά, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει σήμερα άνοδο κατά 1,8% και στο 3,567%, ξεφεύγοντας ακόμη περισσότερο από τα χαμηλά 14 ετών και το 3,285% που είχε αγγίξει τον Απρίλιο, ενώ στο 2,483% με άνοδο 2,5% διαμορφώνεται η απόδοση του 5ετούς, μακριά από τα ιστορικά χαμηλά του 2,17% που είχε επίσης αγγίξει τον Απρίλιο. Η απόδοση του 7ετούς ομολόγου που εκδόθηκε το 2018 (νυν 6ετές) διαμορφώνεται στο 3,1% (στο 2,52% ήταν το ιστορικό χαμηλό που άγγιξε τον Απρίλιο).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ