- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ασφυκτικό το πρέσινγκ στα ελληνικά ομόλογα
Το ράλι σταμάτησε με το πακέτο παροχών Τσίπρα
Μετά το Ζάππειο η απόδοση στο ελληνικό 10ετές ομόλογο έχει σκαρφαλώσει κατά 7% περίπου, ενώ η απόδοση στο 5ετές έχει εκτοξευθεί κατά 10%.
Συνεχίζονται οι πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα από την ημέρα που η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη νέα δέσμη μέτρων, η οποία συνέπεσε με τις αναταράξεις στις διεθνείς αγορές.
Είναι χαρακτηριστικό πως μετά το Ζάππειο η απόδοση στο ελληνικό 10ετές ομόλογο έχει σκαρφαλώσει κατά 7% περίπου, ενώ η απόδοση στο 5ετές έχει εκτοξευθεί κατά 10%, γεγονός που καταδεικνύει το πόσο ευάλωτοι είναι οι ελληνικοί κρατικοί τίτλοι.
Να σημειωθεί πως μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα «πάγωσαν» τα σχέδια του ΟΔΔΗΧ για την έκδοση του νέου 7ετούς ομολόγου καθώς μία νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές σε αυτό το κλίμα θα ήταν λάθος στρατηγική.
Πιο αναλυτικά, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει σήμερα άνοδο κατά 1,8% και στο 3,567%, ξεφεύγοντας ακόμη περισσότερο από τα χαμηλά 14 ετών και το 3,285% που είχε αγγίξει τον Απρίλιο, ενώ στο 2,483% με άνοδο 2,5% διαμορφώνεται η απόδοση του 5ετούς, μακριά από τα ιστορικά χαμηλά του 2,17% που είχε επίσης αγγίξει τον Απρίλιο. Η απόδοση του 7ετούς ομολόγου που εκδόθηκε το 2018 (νυν 6ετές) διαμορφώνεται στο 3,1% (στο 2,52% ήταν το ιστορικό χαμηλό που άγγιξε τον Απρίλιο).
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η στήριξη της κοινωνίας δεν σταματά σε αυτά τα οποία έχουμε εξαγγείλει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός
Η επίκληση της ουκρανικής επιχείρησης στο Κουρσκ
Ο βουλευτής Χανιών αμφισβητεί το μοντέλο της συλλογικής ηγεσίας
Στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής
Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Επιβεβαιώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ - Αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης κατά 1,8%
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις
«Έμαθες τι σημαίνει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος για σένα;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι
Αντικαθιστά την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ μετά την αποπομπή της
Πώς η κρατική αρωγή μπορεί να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ασφάλιση κατοικιών, σύμφωνα με τον Στράτο Παραδιά
Έργο εθνικής σημασίας για την ενεργειακή αυτονομία και τη μείωση του κόστους
Τα «πηγαδάκια» και οι τόνοι που ανέβηκαν επικίνδυνα
Οι παρεμβάσεις που φέρνει σε νέο νομοσχέδιο το Υπουργείο Εργασίας
«Ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη οι επιμέρους εθνικές ιδιαιτερότητες»
Με C-27 ταξίδεψε στη Σλοβενία
«Δεν ανησυχούμε υπέρμετρα για κρίση χρέους στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.