- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεοδωράκης: Για τα προβλήματα της χώρας φταίνε οι Έλληνες πολιτικοί
«Οι δυναμικές μειοψηφίες καθορίζουν τις εξελίξεις»
Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για «επιτηδευμένα λάθη» των κ.κ Τσίπρα και Μητσοτάκη που αποφεύγουν τη συζήτηση για την Ευρώπη.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκπομπή “Μπροστά στα Γεγονότα” της ΕΡΤ με τον Νίκο Μερτζάνη και τον Αλέξανδρο Κλώσσα.
“Οι δυναμικές μειοψηφίες καθορίζουν τις εξελίξεις”, επισήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκπομπή “Μπροστά στα Γεγονότα” της ΕΡΤ με τον Νίκο Μερτζάνη και τον Αλέξανδρο Κλώσσα, τονίζοντας πως το πολιτικό μέγεθος του Κινήματος είναι μεγαλύτερο από τα ποσοστά που του αποδίδουν. Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε πως “η φύση του Κινήματός μας είναι τέτοια, που σε κρίσιμες στιγμές της μικρής ιστορίας του, έχει καθορίσει τη θετική εξέλιξη των πραγμάτων στην Ελλάδα”, αναφερόμενος στο 2015 όταν το Ποτάμι επηρέασε θετικά την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε, αλλά και στα κοινωνικά θέματα, όπως η προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που πέρασαν στη Βουλή χάρη στις ψήφους του.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για “επιτηδευμένα λάθη” των κ.κ Τσίπρα και Μητσοτάκη που αποφεύγουν τη συζήτηση για την Ευρώπη, αφού τους “είναι πιο εύκολο να μιλούν συνεχώς για την δική μας μίζερη πολιτική κατάσταση”. Συμπλήρωσε δε, πως η σύγχρονη πολιτική απαιτεί την ανταλλαγή απόψεων και τις επί μέρους συνεργασίες, ωστόσο, το Ποτάμι δεν βρέθηκε ποτέ κοντά σε κανέναν από τους δύο. “Δεν είμαστε στην πολιτικη ως συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ”, τόνισε ξεκαθαρίζοντας πως το Κίνημα θα συνεχίσει αυτόνομο σύμφωνα με την απόφαση του Συνεδρίου του.
Ερωτηθείς για το ρόλο της Ε.Ε στην ελληνική χρεοκοπία παρατήρησε πως “τo πρόβλημα της χώρας δεν είναι οι Ευρωπαίοι, αλλά οι Έλληνες πολιτικοί, οι οποίοι ζήτησαν λεφτά και λύσεις, αντί να πάρουν οι ίδιοι την ευθύνη ενός προγράμματος”. Υπογράμμισε επίσης πως στην προσπάθεια να δικαιολογήσουν την αδυναμία τους για μια πολιτική ανόρθωσης της χώρας, ανακάλυπταν κάθε φορά έναν εξωτερικό εχθρό.
Σχετικά με το πρόβλημα της υπερφορολόγησης, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως παρόλο που όλα τα κόμματα τάσσονται κατά των πολλών φόρων, μόνο το Ποτάμι λέει την αλήθεια για το πώς θα μειωθούν. “Αν νικήσουμε και καταργήσουμε το κομματικό, πολιτικό κράτος, τα έξοδα της χώρας θα είναι πολύ λιγότερα, άρα θα μειωθούν και οι φόροι”, υπογράμμισε και ανέφερε πως το πολιτικό χρήμα έχει τρεις διαφορετικές μήτρες: Το αναποτελεσματικό, γραφειοκρατικό Δημόσιο, τους κομματικούς εγκάθετους σε δημόσιες υπηρεσίες και τους αποσπασμένους σε πολιτικά γραφεία και Υπουργεία. Μια απο τις λύσεις που έχει καταθέσει το Ποτάμι είναι η αξιολόγηση του δημοσίου υπαλλήλου από ανεξάρτητο φορέα, όπως ο ΑΣΕΠ και όχι από το γραφείο του Υπουργού, και η απομάκρυνσή του στην περίπτωση που αποτυγχάνει δύο συνεχόμενες φορές.
Τέλος, ερωτηθείς για τις ευρωεκλογές, τόνισε πως η πρόταση για την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση του Μακρόν θα είναι η απάντηση στις αντίρροπες λαϊκίστικες, ευρωσκεπτικιστικές, εθνικιστικές, αριστερίστικες και ακροδεξιές δυνάμεις, χαρακτηρίζοντάς την ως την “πιο πλήρη πρόταση για την Ελλάδα και την Ευρώπη”, μία πρόταση που “αρχίζει και γίνεται “ενδιαφέρουσα για στελέχη τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ”.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σχετικά με τη βία κατά των γυναικών
Επανέναρξη λειτουργίας του ΣτΕ στο Αρσάκειο Μέγαρο μετά την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου
Tα δυο στελέχη εξέδωσαν κοινή δήλωση
Με τροπολογία Λιβάνιου η τριεδρική περιφέρεια αποδήμων θα ισχύσει 18 μήνες μετά τις επόμενες εκλογές
Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι 42 κατηγορούμενοι
Χάρης Δούκας: «Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η έμφυλη ισότητα αποτελεί σταθερή προτεραιότητά μας»
Έκτακτα μέτρα και παροχές roaming για τους πολίτες που βρίσκονται σε χώρες του Κόλπου και της ευρύτερης περιοχής
«Μην μας δηλητηριάσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Γιάννης Παπαχρήστου, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσίασαν τον απολογισμό και τις στρατηγικές προτεραιότητες
«Η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική», είπε μεταξύ άλλων
Καλώς ή κακώς η ελληνική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο είναι μονόδρομος. Κι από τους τρόπους παρουσίας, το να στέλνεις φρεγάτες για να προστατεύσεις την Κύπρο είναι μάλλον ο προτιμότερος
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15 κατηγορούμενοι
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
«Προτεραιότητα η προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Οι δύο πρόεδροι ζητούν επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής
«Η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο ως προς αυτά τα προγράμματα, ενώ ήμασταν ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός
Σε ετοιμότητα το ΥΠΕΞ για την επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος
Συζήτηση για Ιράν και Λίβανο με έμφαση στη σταθερότητα της περιοχής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.