Πολιτικη & Οικονομια

Σοφία Δεληγιάννη: «Θέλω να πάψει να αποτελεί πολυτέλεια το να μπορώ να πάω με ασφάλεια την κόρη μου στην παιδική χαρά»

Όλοι μιλάμε για την πλατεία Βικτωρίας, αλλά η υποψήφια κοινοτική σύμβουλος του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη τη ζει καθημερινά και μπορεί να βοηθήσει. Αξίζει να την ακούσεις.

4781-128427.jpg
Κατερίνα Παναγοπούλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kentrikh.jpg

Η Σοφία Δεληγιάννη, υποψήφια κοινοτική σύμβουλος του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη, γνωρίζει καλά την περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα και της Βικτωρίας.

Η Σοφία Δεληγιάννη είναι ακριβώς ένα από τα άτομα που χρειάζονται σήμερα στην αυτοδιοίκηση. Με σπουδές, εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα και ειλικρινή όρεξη για δουλειά. Δυναμική, όμορφη, καλλιεργημένη, δεν είχε ποτέ όνειρο να ασχοληθεί με την πολιτική για να βολευτεί, όπως κάνουν πολλοί. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό ότι δεν πήγε στον Μπακογιάννη για να του ζητήσει να την βάλει υποψήφια. Τον γνώρισε όταν ήρθε στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα και της Βικτωρίας, όπου η Σοφία μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα, για να δει τα προβλήματα της γειτονιάς και να ακούσει τους κατοίκους.

Κάπως έτσι έγινε η γνωριμία και ακολούθησε η πρόταση του Μπακογιάννη για να ασχοληθεί ενεργά, μιας και ξέρει τόσο καλά την περιοχή και τα θέματα που αντιμετωπίζει. Είναι παντρεμένη και έχει ένα κοριτσάκι 5 ετών, την Κατερίνα, που λατρεύει.

«Θέλουμε να μεγαλώσουμε και άλλο την οικογένεια μας αλλά να καταφέρουμε να ζήσουμε ανθρώπινα στην γειτονιά μας. Είμαι γέννημα θρέμμα της Πλ. Βικτωρίας. Εξακολουθώ να ζω εδώ και εργάζομαι στο κέντρο της Αθήνας» λέει η ίδια και στα μάτια της βλέπει κανείς το πάθος για προσπάθεια και δουλειά. Αγαπάει τα ταξίδια και έχει ταξιδέψει πολύ και στην Ευρώπη και εκτός Ευρώπης και αυτός είναι ένας λόγος που την στεναχωρεί «τόσο πολύ που βλέπω την Αθήνα τόσο πίσω σε βασικά θέματα».

sofia_1.jpg

Η Σοφία κατεβαίνει υποψήφια Κοινοτική Σύμβουλος της 6ης Δημοτικής Κοινότητας του Δ. Αθηναίων, που περιλαμβάνει τις περιοχές Κυψέλης, Αγ. Παντελεήμονα, Πλ. Βικτωρίας, Πλ. Αττικής και Πλ. Αμερικής). Δύο εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες η Athens Voice της έκανε κάποιες ερωτήσεις...

«Μπήκα σε αυτή τη διαδικασία γιατί πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω τη γειτονιά μου. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο»

Πώς αποφασίσατε να κατέβετε υποψήφια στις δημοτικές εκλογές;
Καταρχάς είναι μια ερώτηση που μου κάνουν πολύ συχνά απλοί γνωστοί. Γιατί να κατέβω τώρα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Για τους φίλους μου και την οικογένεια μου ήταν μια απόφαση αναμενόμενη. Ενασχόληση με τα κοινά και γενικότερα τα προβλήματα της γειτονιάς έχω έτσι κι αλλιώς με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Πρέπει εμείς οι κάτοικοι της γειτονιάς να ξαναβρούμε την φωνή μας και να ακουστούμε. Μπήκα σε αυτήν την διαδικασία γιατί πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω την γειτονιά μου, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Αθήνας;
Είναι άδικο να πούμε ότι ένα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Αθήνας και να εστιάσουμε μόνο εκεί. Δυστυχώς όλες οι περιοχές και κατ’ επέκταση η Αθήνα έχουν πολλά προβλήματα τόσο μικρά όσο και μεγάλα. Φυσικά κάθε δημοτική κοινότητα έχει άλλου είδους παθογένειες. Όμως κατά γενική ομολογία αυτό που επικρατεί στην Αθήνα είναι η απογοήτευση των κατοίκων από την εικόνα ολοκληρωτικής εγκατάλειψης της πόλης. Από το αίσθημα της ανασφάλειας μέχρι την έλλειψη καθαριότητας και φωτισμού έως και την προσβασιμότητα.

sofia_2.jpg

Μεγαλώσατε στην πλατεία Βικτωρίας και στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα- δύο περιοχές που μέσα στα χρόνια άλλαξαν πολύ και τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Η πολιτεία έχει ασχοληθεί ποτέ σοβαρά με τα προβλήματα των κατοίκων;
Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει επέλθει υποβάθμιση τόσο αστική όσο και κοινωνική. Παθογένειες όπως το εμπόριο ναρκωτικών, το παραεμπόρειο και γενικότερα παραβατικές συμπεριφορές που επικρατούν σε ορισμένα σημεία των περιοχών δυστυχώς δεν έχουν αντιμετωπιστεί κατάλληλα. Ένα παράδειγμα άμεσης συνέπειας αυτών των πραγμάτων είναι η ερήμωση της Πατησίων, μιας από τις εμπορικότερες οδούς των Αθηνών να έχει καταλήξει με το μεγαλύτερο ποσοστό καταστημάτων κλειστό και στην αφάνεια. Έχουμε φτάσει να ζητάμε τα αυτονόητα στην ίδια μας την γειτονιά. Ακόμα και απλά πράγματα, όπως το να βγω βόλτα με το κοριτσάκι μου και να παίξουμε σε μια παιδική χαρά είναι πολυτέλεια σε μια περιοχή που οι χώροι αναψυχής είτε είναι ανύπαρκτοι είτε εγκαταλελειμμένοι. Σίγουρα τα τελευταία χρόνια ίσως λόγω αδιαφορίας ή ίσως λόγω έλλειψης σωστού σχεδιασμού τα προβλήματα διογκώθηκαν ακόμα περισσότερο.

sofia_3.jpg

Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που πρέπει να γίνουν κατά τη γνώμη σας στην Αθήνα;
Στόχος είναι να γίνει η Αθήνα και κάθε γειτονιά της ανθρώπινη και λειτουργική απέναντι στους κατοίκους της αλλά και στους επισκέπτες της. Σίγουρα πρέπει να δοθεί μεγάλη σημασία στο να δημιουργηθεί ξανά το αίσθημα της ασφάλειας. Επίσης μεγάλη πληγή της πόλης μας αποτελεί η καθαριότητα και η έλλειψη χώρων πρασίνου. Η Αθήνα πρέπει να γίνει προσβάσιμη για όλους μας, για τους γονείς με τα καροτσάκια, για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, για τους ηλικιωμένους. Πρέπει επιτέλους να μπορούμε να περνάμε ποιοτικό χρόνο στις γειτονιές μας. Αυτά και πολλά περισσότερα είναι στόχοι εφικτοί και υλοποιήσιμοι, ώστε η Αθήνα να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.

Γιατί με τον Κώστα Μπακογιάννη;
Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει ήδη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και το έχει αποδείξει. Έχει πρόγραμμα ολοκληρωμένο και στοχευμένο. Έχοντας γνωρίσει την ομάδα του πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να πάμε την Αθήνα Ψηλά!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ