Πολιτικη & Οικονομια

Θεοδωράκης: Τσίπρας - Μητσοτάκης να κατεβάσουν τους τόνους

«Καταψηφίζουμε ξανά την κυβέρνηση. Είμαστε απέναντι στις τυχοδιωκτικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
theodorakis
Σταύρος Θεοδωράκης/©INTIMENEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Το Ποτάμι δεν συμμετέχει και δεν θα συμβάλει σε αυτόν τον «θλιβερό κατήφορο!» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής.

Στο βήμα της Bουλής με την ιδιότητα του πολιτικού αρχηγού επανήλθε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος ζητά στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης να ρίξουν τους τόνους

«Κ. Τσίπρα και κ. Μητσοτάκη, δεν σας ζητάμε να κατεβάσετε τους τόνους στο όνομα κάποιου καθωσπρεπισμού. Σας το ζητάμε γιατί άλλα είναι τα επείγοντα που πρέπει να συζητήσουμε: - Ευρώπη η μια μεγάλη ατζέντα - Ελληνοτουρκικά το επόμενο επείγον θέμα» ανέφερε και σε ανάρτησή του στο Twitter μεταξύ άλλων.

Ο κ. Θεοδωράκης από το βήμα της Βουής, στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, ανέφερε ότι «Συγκρούσεις εκτός ορίων για τα μικρά της πολιτικής, που στόχο έχουν τη συσπείρωση των ψηφοφόρων. Αυτή είναι η παλαιομοδίτικη τακτική των αριστερών και των δεξιών κομμάτων. Προσπαθείτε να μην ασχοληθεί η κοινωνία με τα σημαντικά των ευρωεκλογών». 

Πρόσθεσε: «Με ποιον θα συνταχθεί η Ευρώπη; Ο Βέμπερ είναι ταυτισμένος με τον Τραμπ. Εσείς, κύριε Τσίπρα, με ποιον είστε; Τι απέγιναν οι Podemos, o Mελανσόν;   

Δεν θα μας προσβάλλει κι εμάς ο ιός του πολακισμού. Κανείς δεν θέλει να θυμάται τη συζήτηση. Ζητάμε από τον κ.Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη να κατεβάσουν τους τόνους. Θα κάνουμε κανένα ντιμπέιτ; Εμείς είμαστε εδώ πάντως.

Να οργανώσουν συζητήσεις όπως θέλουν, αλλά να συζητήσουμε για τις σημαντικές ευρωεκλογές που έχουμε μπροστά μας. Χθες, σε μια κρίσιμη στιγμή με την Τουρκία να κλιμακώνει, πήγα στην Τανάγρα, στην ΕΑΒ. Ξέρετε ότι η Τουρκία ξεκινώντας από το μηδέν έχει αναπτύξει πρότυπη αμυντική βιομηχανία; Τί είδα στην ΕΑΒ; Ενα κουρασμένο σύστημα με απογοητευμένα στελέχη, ενώ ταυτόχρονα τα αεροσκάφη κάνουν ουρές για να επισκευαστούν και να συντηρηθούν. Δεν θα πω

Τρεις μέρες τώρα στη Βουλή θέλετε να μιλάμε για τις κουμπαριές της οικογένειας Μητσοτάκη, για τις δουλειές του πατέρα Τσίπρα και για τις βαρβαρότητες του κ. Πολάκη. Το Potami δεν συμμετέχει λοιπόν και δεν θα συμβάλει σε αυτόν τον «θλιβερό κατήφορο!»


»Για μας είναι υποκριτικές οι φωνές που λένε να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία και παράλληλα οι χώρες τους πουλάνε όπλα στην Τουρκία. Αυτά και την Οικονομία θα έπρεπε να συζητάμε. Για την οικονομία θα συζητήσουμε και την άλλη εβδομάδα με αφορμή τις παροχές σας. Παροχές τις λένε; Προεκλογικά δώρα; Στόχο έχουν την επανακατάληψη της εξουσίας. Τι ζητάμε από τους πολίτες; Να θυμώσουν. Υπάρχει κι ένας άλλος θυμός. Να μην πέφτουν θύματα του τοξικού θυμού. Ο θυμός για τους ανθρώπους μπορεί να γίνει δύναμη.»

Αναφορικά με την ψήφο εμπιστοσύνης είπε ότι «Ως προς την ψήφο εμπιστοσύνης δεν νομίζω ότι έχετε καμία απορία. Καταψηφίζουμε ξανά την κυβέρνηση. Είμαστε απέναντι στις τυχοδιωκτικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στους υπουργούς του παρελθόντος που έχουν μόνη έγνοια την ανακατάληψη της εξουσίας».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ