Πολιτικη & Οικονομια

Επιστροφή ΦΠΑ στις επιχειρήσεις

Προτεραιότητα οι εξαγωγείς και οι «καθαροί» επιτηδευματίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
53953-109343.jpg

Με επείγουσα εγκύκλιο ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης έδωσε οδηγίες στις ΔΟΥ για την ταχύτερη επιστροφή του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις, υπενθυμίζοντας ότι επιστροφές σε διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών από την υποβολή της αίτησης επιστροφής, επιβαρύνονται με τόκο σε βάρος του δημοσίου.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων απέστειλε δύο αρχεία στις εφορίες με στοιχεία νέας επεξεργασίας αιτήσεων ΦΠΑ που έχουν υποβληθεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 22 Οκτωβρίου 2013. Το πρώτο αρχείο περιλαμβάνει τις αιτήσεις εκείνες οι οποίες διεκπεραιώνονται χωρίς έλεγχο, ενώ στο δεύτερο περιλαμβάνονται οι αιτήσεις για τις οποίες απαιτείται έλεγχος, καθώς υπάρχουν ενδείξεις φορολογικών παραβάσεων.

Όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο, η επιλογή των υποθέσεων για έλεγχο θα πρέπει να γίνεται μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, ενώ ενημερώνεται παράλληλα η Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού.

Στην επιστροφή ΦΠΑ προτεραιότητα έχουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις και οι επιτηδευματίες για τους οποίους δεν υπάρχουν ενδείξεις φορολογικών παραβάσεων.

Γ.Σ.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ