ΥΠΕΞ: Ουδέποτε ο Κοτζιάς έδωσε εντολή να καταστραφούν έγγραφα
Ανακοίνωση μετά τις δηλώσεις Καμμένου
Διευκρινίσεις του υπουργείου Εξωτερικών για τη σημερινή τηλεοπτική παρουσίαση του Πάνου Καμμένου.
Διευκρινίσεις δίνει το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τη σημερινή τηλεοπτική παρουσίαση του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ, σε συνέχεια των απαντήσεων που δόθηκαν από το υπουργείο «επί της από 19/4/2019 σχετικής επίκαιρης επερώτησης και ειδικότερα επί όσων ανέπτυξε σε σημερινή του τηλεοπτική παρουσίαση ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κ. Π. Καμμένος, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
Όλα τα έγγραφα του διαγωνισμού, και φυσικά οι υπογραφείσες συμβάσεις, ευρίσκονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών. Έχουν δε πολλαπλώς διαβιβαστεί τόσο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά και τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για τον κατ’ αρμοδιότητα έλεγχό τους. Ουδέποτε ο τ. Υπουργός, κ. Κοτζιάς, έδωσε εντολή να καταστραφούν τα έγγραφα που αφορούν τον εν θέματι διαγωνισμό. Τούτο δε είναι και αυταπόδεικτο καθότι κατά την ανωτέρω συζήτηση όλα τα απαιτούμενα με την επερώτηση σχετικά έγγραφα τέθηκαν από τον υπουργό Εξωτερικών, Γεώργιο Κατρούγκαλο, στη διάθεση των επερωτώντων.
Οι συμβάσεις υπεργολαβίας κατατέθηκαν στη Βουλή έτσι ακριβώς όπως προωθήθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών. Ειδικότερα, όπως ανέφερε η ανάδοχη εταιρεία στο σχετικό διαβιβαστικό της, τα συμφωνηθέντα ποσά απαλείφθηκαν για λόγους εμπιστευτικότητας/απορρήτου, όπως προβλέπεται στη σύμβαση.
Το μεγαλύτερο τμήμα της αναγνωσθείσας στη Βουλή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας φαίνεται να προέρχεται από προσωπικές διευθύνσεις, στις οποίες αυτονόητα ουδείς υπάλληλος του Υπουργείου, πέραν των χρηστών του, δύναται να έχει πρόσβαση.
Επιπλέον, τονίζεται ότι ο κ. Νικητάκος, ουδέποτε υπήρξε σύμβουλος του τ. υπουργού, κ. Κοτζιά.
Τα μέλη των επιτροπών τα ονόματα των οποίων αναφέρθηκαν στη Βουλή δεν έτυχαν τιμωρητικής μεταχείρισης από τον τ. Υπουργό των Εξωτερικών, κ. Κοτζιά. Ενδεικτικά, ο ένας υπάλληλος του οποίου το όνομα αναφέρθηκε μετατέθηκε στο Τόκιο κατόπιν δικού του αιτήματος προς την υπηρεσία, το οποίο και ικανοποιήθηκε.
Τέλος, σημειώνεται ότι ο εν λόγω διαγωνισμός προκηρύχθηκε και διεξήχθη σύμφωνα με την ειδικές προβλέψεις του άρθρου 20 του ν. 4315/2014 (ΦΕΚ Α΄269/24.12.2014), καθώς και ότι το σύνολο των χωρών της Ευρώπης χρησιμοποιούν εξωτερικό πάροχο».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπόρεσαν να φτάσουν τα ραδιοϊσότοπα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι θεραπείες», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Στις 7 και 8 Φεβρουαρίου θα κριθεί η πορεία του Κινήματος Δημοκρατίας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων
Τι αλλάζει στις μετακινήσεις
Ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας κάλεσε την αντιπολίτευση να μην αναπαράγει ψευδείς αναφορές για αστυνομική βία
Η συμπεριφορά αυτών που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ζητούν κατώτερες εγγυημένες τιμές, ρεύμα στα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ
«Δεν κλείνουμε τα μάτια μας απέναντι στα προβλήματα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Συνεκτικό σχέδιο κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ
Ποιοι δικαιούνται το επίδομα
Η καταληκτική ημερομηνία και τα πρόστιμα
«Η φράση προέρχεται από τη γυναικεία εργατική τάξη της περιόδου του 50′ – 60′»
Στον ευρωπαϊκό μέσο όρο πλέον η Ελλάδα
Η αντίδραση του πρωθυπουργού μετά το «όχι» των αγροτών για συνάντηση τη Δευτέρα
Μαζί του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Με εορταστικό ωράριο κινείται η αγορά
Μια στιγμή αυτοπεποίθησης και θεσμικής κανονικότητας για τη χώρα
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού Grace
Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.