- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απάντηση της Παπακώστα στον Λυκουρέζο για τη Μαφία του Κορυδαλλού
«Ο κάθε πολίτης έχει το τεκμήριο αθωότητας έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεσή του»
«Ο κάθε πολίτης έχει το τεκμήριο αθωότητας έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεσή του» σχολίασε η Κ. Παπακώστα απαντώντας στην αγωγή του Αλ. Λυκουρέζου
«Θέλω να γνωρίζουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πραγματικά επαγρυπνούν. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, διότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εργάζονται με ζήλο, με αφοσίωση, με σχέδιο και μεθοδικότητα για την ασφάλειά τους».
Αυτό τόνισε σε δήλωσή της η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου συγχαίροντας την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία «για την εξαιρετική της δουλειά και στο ζήτημα του κυκλώματος της μαφίας των φυλακών, το οποίο συνδέεται με τέσσερις δολοφονίες, η μία εκ των οποίων αφορούσε στον καλό συνάδελφό μου αείμνηστο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και με πληγώνει», όπως συμπλήρωσε.
Είπε ακόμα ότι «ο κάθε πολίτης έχει από το Σύνταγμα και τους Νόμους το τεκμήριο αθωότητας έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση που τον αφορά και εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη» συμπληρώνοντας ότι «δεν αισθάνομαι ευτυχής διότι στη διαδικασία της έρευνας για την εξάρθρωση του κυκλώματος, το οποίο διαβιούσε λάθρα επί χρόνια στις φυλακές, προφυλακίστηκαν, διότι έτσι έκρινε η Δικαιοσύνη, και δικηγόροι. Η αναφορά μου, λοιπόν, αφορά στο σύνολο και δεν είναι προσωπική».
«Θέλω να συγχαρώ πραγματικά την Αντιτρομοκρατική μας Υπηρεσία. Υπάρχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες στην Ελληνική Αστυνομία κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η Αντιτρομοκρατική είναι μία από αυτές. Έμπειρη, με τεκμηρίωση και μέθοδο, προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην εθνική ασφάλεια της χώρας, στην εσωτερική ασφάλεια, αλλά και εκτός αυτής, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με άλλες ομόλογές της Υπηρεσίες στην Ευρώπη και αλλού» τόνισε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και συνέχισε λέγοντας: «Επειδή με διακρίνει καλή πίστη, δεν θα μπω στον πειρασμό να υποθέσω ότι γίνομαι αποδέκτης από συνηγόρους πολιτών επιθέσεων για δημιουργία εντυπώσεων, επειδή έχω την πολιτική συνευθύνη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία του οποίου εργαζόμενη νυχθημερόν εξάρθρωσε αυτό το εξαιρετικά επικίνδυνο κύκλωμα».
Υπενθυμίζεται ότι η υπεράσπιση του ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου κατέθεσε αγωγή εναντίον της Κατερίνας Παπακώστα η οποία είχε προηγουμένως δηλώσει ότι ο ποινικολόγος «διαβιούσε λάθρα, χρόνια ολόκληρα και είχε στους κόλπους του συναδέλφους δικηγόρους. Ελπίζω αυτό να μην συνεχιστεί, οι υπηρέτες της δικαιοσύνης, όπως είμαστε εμείς οι δικηγόροι, πρέπει να είμαστε στην υπηρεσία του πολίτη, της Θέμιδας και του δικαίου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από δύο έως τέσσερις μήνες η διάρκεια
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση» - Περιοδεία του πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία
Για τις παραβάσεις επιβλήθηκε πρόστιμο που ξεπέρασε τα 5.000 ευρώ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης
Νέο «Εξοικονομώ» για 62.000 κατοικίες - Aύξηση έως και 100 ευρώ τον χρόνο στο επίδομα θέρμανσης
«Μετρό με Τσίπρα - Μετρό με Μητσοτάκη»: Η φωτογραφία που ανέβασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Το ΚΑΤ θα το παραδώσω στον διάδοχό μου εντελώς καινούργιο», ανέφερε υπουργός Υγείας
«Συνεχίζουμε με ακόμη πιο στοχευμένες παρεμβάσεις όπου υπάρχει κίνδυνος», τόνισε ο Περιφερειάρχης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.