Πολιτικη & Οικονομια

Έναρξη της λειτουργίας πλατφόρμας για την αναδοχή και την υιοθεσία

Ανακοίνωσαν η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έφη Αχτσιόγλου
Έφη Αχτσιόγλου / © INTIME NEWS /

«Σήμερα, ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα αναδοχής και υιοθεσίας. Οι πολίτες μπορούν να ξεκινήσουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις τους», δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου

Την έναρξη της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την αναδοχή και την υιοθεσία, ανακοίνωσαν η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησαν στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα».

«Σήμερα, ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα αναδοχής και υιοθεσίας. Οι πολίτες μπορούν να ξεκινήσουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις τους», δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι υπάρχει και η δυνατότητα οι πολίτες να πηγαίνουν αυτοπροσώπως στις υπηρεσίες των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας του τόπου διαμονής τους.

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε επίσης ότι «σήμερα, κάνουμε πράξη έναν νόμο που "γεννήθηκε" για να υπηρετήσει το παιδί και θα υπηρετήσει το παιδί, γιατί ξεκινάει στην πραγματικότητα η εφαρμογή ενός νόμου που αποτέλεσε τομή για τα δεδομένα της κοινωνικής προστασίας στη χώρα» και πρόσθεσε: «Η αρμόδια υπουργός, Θεανώ Φωτίου, εισηγήθηκε έναν νόμο στη Βουλή ο οποίος βάζει πια το ζήτημα της αναδοχής και της υιοθεσίας σε εντελώς νέες βάσεις από αυτές που ίσχυαν στον τόπο μας επί δεκαετίες. Κατοχυρώνει διαδικασίες απόλυτης διαφάνειας, τεκμηρίωσης, επιστημονικής συμβολής και ελέγχου στην όλη διαδικασία, προκειμένου η αναδοχή και η υιοθεσία να είναι μία ευχάριστη διαδικασία για τους ανθρώπους που μπαίνουν σε αυτήν τη διαδικασία και τα ίδια τα παιδιά να μπορούν πια να βρουν μία αγκαλιά ή ένα σπίτι που τους περιμένει».

Όπως είπε, μέχρι τη θέσπιση του νόμου, το συγκεκριμένο πλαίσιο ήταν μία «μαύρη σελίδα» για την κατάσταση του κοινωνικού κράτους στη χώρα. «Δεν υπήρχαν σαφείς διαδικασίες ούτε επιστημονική τεκμηρίωση. Επίσης, δεν υπήρχαν ψηφιοποιημένα δεδομένα και δεν γνωρίζαμε πόσα παιδιά βρίσκονται στα ιδρύματα. Πλέον, αποκτούμε εικόνα για το σύνολο των παιδιών που είναι στα ιδρύματα στη χώρα μας. Το κάθε παιδί θα έχει το δικό του ηλεκτρονικό φάκελο. Μιλάμε για μία νέα εποχή ψηφιοποίησης», σχολίασε η κ. Αχτσιόγλου, προσθέτοντας ότι ο νόμος εισάγει αξιοπρεπείς και διαφανείς διαδικασίες, οι οποίες είναι σύντομες. «Θέτουμε ξεκάθαρους κανόνες λειτουργίας του νόμου για την αναδοχή και την υιοθεσία», επανέλαβε η κ. Αχτσιόγλου.

Από την πλευρά της, η κ. Φωτίου χαρακτήρισε ως πράξεις υπέρτατης αγάπης την αναδοχή και την υιοθεσία και, μεταξύ άλλων, είπε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα που «αυτή η κυβέρνηση το έκανε πράξη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.