Πολιτικη & Οικονομια

Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Ομιλία και καμπάνια 

43881-98645.jpg
Λουκία Μητσάκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
53761-109563.jpg

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ξεκίνησε τη δράση της το 2000 υπό την προεδρία της κας Μυρσίνης Ζορμπά με πολύ δυνατή παρουσία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Tο 2011 χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και απέκτησε έναν χώρο δημιουργικής απασχόλησης για να στεγαστούν εκεί όλες οι δράσεις. Κυρίως απευθύνεται σε παιδιά από τα σχολεία της γύρω περιοχής, μετανάστες, μειονότητες.

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού παρουσιάζει στην ιστοσελίδα του το νομικό πλαίσιο των δικαιωμάτων του παιδιού σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο.

n


Εκδήλωση:

Η κα Κυριακή Πατσιαντά (επιστημονική υπεύθυνη της σελίδας, Δ.Ν. Πανεπιστημίου Monpellier I, Δικηγόρος, εθελόντρια του Δικτύου) θα μιλήσει για «τα δικαιώματα του παιδιού στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» και η κα Στέλλα Τσίτουρα (παιδίατρος, Διευθύντρια Κοινωνικής Παιδιατρικής στο Νοσοκομείο Παίδων Π&Α Κυριακού) θα μιλήσει για τα «δικαιώματα των παιδιών στην υγεία».

19/11, 17:30-19:30, Δημοτική Βιβλιοθήκη, Δομοκού 2 (έναντι Μετρό Στ. Λαρίσης)


Στις 20/11 είναι η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Το Δίκτυο με κεντρικό σύνθημα «Μεγαλώνοντας, υπερασπίζομαι τα δικαιώματά μου», οργανώνει για δεύτερη χρονιά καμπάνια για τα δικαιώματα του παιδιού με τη σύμπραξη περισσότερων από 30 οργανισμών, μουσείων και πολιτιστικών φορέων. (Περισσότερες από 50 εκδηλώσεις των φορέων που συμπράττουν θα λάβουν χώρα μέσα στο διάστημα από 19/11-10/12).

Σκοπός του Δικτύου είναι η επίγνωση των δικαιωμάτων των παιδιών. Πόσο καλά τα γνωρίζουν; Μήπως πρέπει να συζητήσουμε περισσότερο για ορισμένα που δεν είναι εύκολα κατανοητά; Σε ποια δικαιώματα χρειάζεται η συμβουλή νομικού; Ποιο άλλοι επαγγελματίες έχουν άμεση σχέση με ορισμένα δικαιώματα; Ποιος είναι ο ρόλος των ενηλίκων; Μπορεί να αναγνωρίζει κάθε παιδί αμέσως, με σιγουριά, την παραβίασή τους στον εαυτό του ή σε άλλα παιδιά;

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.