Πολιτικη & Οικονομια

Αναφορά Τσίπρα σε αεροδρόμιο «Μίκρας» αντί «Μακεδονία»

Τι αναφέρουν πηγές του Πενταγώνου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsipras-skopje
Επίσημη επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια © INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Προβληματισμό προκαλεί η αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ως «αεροδρόμιο της Μίκρας».

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «μέσα από το ραντάρ υψηλής τεχνολογίας που διαθέτουμε στο αεροδρόμιο της Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη» θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην ασφάλεια του εναέριου χώρου της γειτονικής χώρας.

Η αναφορά αυτή δεν έμεινε απαρατήρητη από τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων οι οποίοι αναρωτήθηκαν για τον λόγο για τον οποίο ο πρωθυπουργός δεν ανέφερε το όνομα του διεθνούς αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, «Μακεδονία».

Τι αναφέρουν πηγές του Πενταγώνου

Πηγές του Πενταγώνου πάντως μιλώντας στο iefimerida.gr εξήγησαν ότι ο κ. Τσίπρας αναφερόταν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Μίκρας.

Επιπλέον, πηγές από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, διευκρίνιζαν ότι το ραντάρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που θα χρησιμοποιηθεί για την υποβοήθηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Βόρειας Μακεδονίας και στο οποίο αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, βρίσκεται στο Τρίλοφο της Μίκρας, εκτός του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.


 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ