Πολιτικη & Οικονομια

Έρευνα Ευρωκοινοβουλίου: Αυξάνει τo ποσοστό της η ΝΔ

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα φαίνεται ότι αυξάνει τις έδρες του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η κεντροδεξιά αναμένεται να παραμείνει η μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τις εκλογές του Μαΐου, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου που βασίζεται σε εθνικές δημοσκοπήσεις, και δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα Παρασκευή.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο περιλαμβάνεται και το κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ, φαίνεται ότι αυξάνει τις έδρες του, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, εξασφαλίζοντας 188 θέσεις, σχεδόν το 27% των 705 συνολικά θέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ευρωκοινοβουλίου, στην Ελλάδα, η ΝΔ φαίνεται ότι κερδίζει μία παραπάνω έδρα σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Φεβρουαρίου, και να φτάνει στις εννιά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να παραμένει στις έξι έδρες.

Οι Σοσιαλιστές, η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, φαίνεται να αυξάνουν τα ποσοστά τους, κατακτώντας το 20%, σε σχέση με το 19% της προηγούμενης δημοσκόπησης. Ωστόσο φαίνεται να σημειώνουν πτώση σε σχέση με το σημερινό ποσοστό τους που είναι στο 25%.

Όσον αφορά στην ακροδεξιά, φαίνεται να ενισχύεται επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται να γίνει η τέταρτη μεγαλύτερη ομάδα μετά τους Φιλελεύθερους που εμφανίζονται να χάνουν έδαφος.

Ο συνασπισμός CDU και CSU στην Γερμανία αναμένεται να παραμείνει το κόμμα με τις περισσότερες έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο με 33, με την ιταλική Λέγκα να βρίσκεται στην δεύτερη θέση.

Οι 27 θέσεις που αναμένεται να κερδίσει η Λέγκα αποτελούν ένδειξη για το πώς οι εκλογές θα αντικατοπτρίσουν την ενίσχυση του εθνικιστικού αισθήματος στην Ευρώπη αναφέρει το Reuters.