- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Οι μετανάστες εργάτες γης μπορούν να λάβουν άδεια διαμονής
Ανακοίνωση της υπουργού Εργασίας
«Σήμερα, μετά από δική μας παρέμβαση και αφού αξιοποιήσαμε κάθε διαθέσιμο εργαλείο, οι μετανάστες εργάτες γης μπορούν να λάβουν άδεια διαμονής», αναφέρει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook.
«Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε δίπλα στους μετανάστες εργάτες γης της Μανωλάδας που έπληξε η πυρκαγιά της 7/6/2018 και διαμηνύσαμε ότι για εμάς δεν υπάρχουν αόρατοι εργαζόμενοι» επισημαίνει η κ. Αχτσιόγλου, σημειώνοντας ότι μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας έκρινε ότι οι μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα απασχολήθηκαν με ιδιαίτερα καταχρηστικούς όρους εργασίας και, ως εκ τούτου, δικαιούνται να λάβουν άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.
«Με τον τρόπο αυτό, επίσης, καθίσταται εφικτό να χορηγήσουμε βοηθήματα και παροχές στήριξης στους πληγέντες μετανάστες εργάτες. Προστατεύουμε και στηρίζουμε έμπρακτα όλους τους εργαζόμενους της χώρας, Έλληνες και μετανάστες. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για τη βελτίωση των όρων εργασίας και την καταπολέμηση της παραβατικότητας στους χώρους δουλειάς», τονίζει η υπουργός Εργασίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κεντρικό μήνυμα η ανάγκη ευρωπαϊκής στήριξης για την ανθρώπινη παραμονή στις ακριτικές περιοχές
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να είναι οι πιο ευάλωτες
Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια καλή πράξη. Είναι αξία, είναι στάση ζωής»
Τι αναφέρει σε παραγγελία του προς τους εισαγγελείς της χώρας
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.