- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Φόβος για υποκλοπές σε Μαξίμου και κράτος – Αλλάζουν τηλέφωνα
Ξήλωμα και αντικατάσταση των κόκκινων τηλεφώνων
Τοίχο προστασίας απέναντι σε υποκλοπές και χάκερ θέλει να στήσει η κυβέρνηση και προχωρά στο ξήλωμα και την αντικατάσταση των «κόκκινων» τηλεφώνων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», σε εξέλιξη βρίσκεται το μυστικό σχέδιο «ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ.» (Κλειστό Δορυφορικό Δίκτυο) για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών υψηλών προσώπων και Σωμάτων Ασφαλείας.
Το σχέδιο είναι η αντικατάσταση των λεγόμενων «κόκκινων» τηλεφώνων. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί η αντικατάσταση των γραμμών εκτάκτου ανάγκης, επικοινωνίας υψηλών προσώπων και επικεφαλής Σωμάτων Ασφαλείας, τριψήφια κ.λπ., από ένα κλειστό και απόλυτα ελεγχόμενο από το Δημόσιο και τον Στρατό σύστημα επικοινωνιών.
Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νέο σύστημα τηλεπικοινωνιών είναι θεωρητικά απαραβίαστο από μυστικές υπηρεσίες, χάκερ και δεν μπορεί να παγιδευτεί ώστε να γίνουν υποκλοπές.
Την υλοποίηση του σχεδίου έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών. Σύμφωνα με το σχέδιο «ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ.», 220 νέα τηλέφωνα και νέες συσκευές εντάσσονται σε ένα σύγχρονο, εναλλακτικό και ασφαλές δορυφορικό σύστημα επικοινωνίας.
Μάλιστα, αυτό που έχει σημασία είναι πως πλέον δεν θα εμπλέκονται ιδιώτες στα συστήματα επικοινωνίας του κράτους, ενώ όλες οι εγκαταστάσεις θα βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο και την εποπτεία του ελληνικού Δημοσίου και του Στρατού.
Και ο σχεδιασμός δεν σταματάει, αλλά περιλαμβάνει και την προώθηση της εγκατάστασης και λειτουργίας ενός ολιστικού συστήματος ασφαλούς και σύγχρονης επικοινωνίας, με δεδομένα και εικόνα, μεταξύ των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.