- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φ. Γεννηματά: Όχι άλλο δεξιά το τιμόνι
«Ο κ. Τσίπρας φεύγει, αλλά η χώρα πρέπει να πάει μπροστά»
«Το πόρισμα επαληθεύει αυτήν τη στιγμή τις αρχικές μας εκτιμήσεις. Δηλαδή, ότι δεν υπήρχε καμία οργάνωση, δεν υπήρχε συντονισμός. Υπήρξε απίστευτη ανικανότητα. Όλες οι αποφάσεις πάρθηκαν λάθος και με καθυστέρηση και οι άνθρωποι αφέθηκαν, όπως φαίνεται, στην τύχη τους», ανέφερε, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Real 97,8fm, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι δεν μπορεί να μην κάνει κανένα σχόλιο γι' αυτήν την τεράστια αναλγησία. «Για το έλλειμμα ευαισθησίας να αναλάβει κάποιος τις ευθύνες του. Να μην υπάρχει η στοιχειώδης ευθιξία να παραιτηθεί κάποιος.
Και το ακόμα χειρότερο, ενώ γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί, το βράδυ της ημέρας εκείνης έστησαν ένα θέατρο με παρόντα τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν αναρωτήθηκε καν αν κινδύνευσαν άνθρωποι, εάν υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί», τόνισε και αναρωτήθηκε αν «οι άνθρωποι που φαίνεται ότι έχουν τόσο μεγάλες ευθύνες για την απώλεια τόσων ζωών, είναι δυνατόν να είναι στο τιμόνι αυτών των κρίσιμων ευθυνών και να εξακολουθούν να είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των κατοίκων του λεκανοπεδίου;».
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο μεγάλος πολιτικός χορηγός της ΝΔ και της επιστροφής της στην εξουσία. «Εμείς έχουμε ξεκινήσει ένα κάλεσμα στον προοδευτικό κόσμο, να ενισχύσει το Κίνημα Αλλαγής για να σταθούμε απέναντι στην παλιά δεξιά του κ. Μητσοτάκη και στη νέα δεξιά του κ. Τσίπρα» επισήμανε και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του όλα αυτά τα χρόνια έχει φτιάξει στην πραγματικότητα τη νέα δεξιά. Περικοπές, καταστροφή του κοινωνικού κράτους, στοχοποίηση της μεσαίας τάξης».
Αναφερόμενη στα σενάρια περί μετεκλογικής συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ, υπογράμμισε ότι αυτά είναι τα λόγια του πανικού του κ. Τσίπρα μπροστά στην ήττα του στις εκλογές που έρχονται. «Εμείς έχουμε χαράξει μία αυτόνομη πορεία» σχολίασε και συμπλήρωσε: «Είναι πολύ μεγάλες οι διαφορές μας και από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ και σε σχέση με τα ζητήματα της ανάπτυξης, αλλά και με τα ζητήματα του κοινωνικού κράτους».
Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι το τελευταίο μεγάλο ψέμα του κ. Τσίπρα είναι η έξοδος από τα μνημόνια, τονίζοντας πως «η έκθεση της Κομισιόν μιλάει για ενισχυμένη επιτροπεία και περιγράφει και μία κατάσταση όπου τα έσοδα είναι οριακά, γιατί οι Έλληνες δεν μπορούν πια να πληρώσουν, όπου οι πλειστηριασμοί είναι προ των πυλών γιατί ακόμα δεν έχουμε δει ποια θα είναι η πραγματική προστασία της πρώτης κατοικίας και πόσο θα ισχύσει ή θα είναι τελικά μόνο μέχρι να φτάσει ο κ. Τσίπρας στις εκλογές».
Σύμφωνα με την ίδια, είναι πολύ πιο εύκολο να συνεννοηθούν μεταξύ τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο ένας υλοποιεί τις πολιτικές που πρεσβεύει ο άλλος. Όπως επισήμανε, το ΚΙΝΑΛ είναι απέναντι σε αυτές τις δύο λογικές, αλλά δεν είναι λύση να κυβερνήσουν μαζί για να συνεχίσουν να υλοποιούν αυτές τις σκληρές συντηρητικές και αντιλαϊκές πολιτικές. «Ο κ. Τσίπρας φεύγει, αλλά η χώρα πρέπει να πάει μπροστά. Όχι άλλο δεξιά το τιμόνι. Αυτό είναι το δικό μου μήνυμα και για αυτό θέλουμε ισχυρό Κίνημα Αλλαγής», κατέληξε.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατηγορεί την ηγεσία ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι στοχοποιήθηκε για αποκλεισμό από ψηφοδέλτια
Μακριά από την Αθήνα ο Πρόεδρος και οι περισσότεροι αρχηγοί - Στην πρωτεύουσα παραμένει ο Ανδρουλάκης
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συνομίλησε με παραγωγούς
Στα ύψη οι τιμές του οβελία
«Σφίγγεις τα δόντια και κάνεις τα δύσκολα»
Με γεμάτο ρεζερβουάρ προσπαθούν να φύγουν οι εκδρομείς
Ο Μίλτον Φρίντμαν και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα κοινωνικής πολιτικής
Και καθυστερεί ακόμα περισσότερο την πληρωμή
Πότε μπαίνουν οι επικουρικές σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Η Μάρλα-Σβένια Λίμπιχ καταζητούνταν από τον Αύγουστο για να εκτίσει ποινή φυλάκισης 18 μηνών
«Βλέπουμε παιδιά 12-13 ετών να είναι κολλημένα σε μία οθόνη» - Η συνέντευξη του πρωθυπουργού
Η Ελλάδα ζητά κοινό όριο ηλικίας στα social media - Στα 15 έτη η πρόταση Μητσοτάκη
«Τώρα θυμήθηκε...το Πάσχα ο ρουσφετάκιας υπουργός για να ξεφύγει» - Η νέα ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Η Ελλάδα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πλήρεις δημοκρατίες, ενώ μικρή ανάκαμψη καταγράφει ο παγκόσμιος δείκτης δημοκρατίας του Economist
Στις ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί σε πολίτες και μερίδα γιατρών, απαντά ο υπουργός Υγείας
Τι απαντά το υπουργείο Εξωτερικών στην προκλητική ανακοίνωση της Άγκυρας για τη μειονότητα και τους μουφτήδες
«Στόχος η αξιόπιστη εναλλακτική για τις Πανελλήνιες» σημείωσε η υπουργός Παιδείας
Το δικαστήριο θα αποφασίσει αν προκύπτει αδίκημα σχετικά με κατασκοπεία
Μετά από έξι χρόνια άνοιξε η Βασιλίσσης Όλγας για πεζούς και ποδήλατα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.