Πολιτικη & Οικονομια

Καυστικός Κωνσταντινόπουλος για τη «σύνδεση» Καραμανλή με Τσίπρα

Μέσω του επικοινωνιολόγου Γιάννη Λούλη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ποστάροντας το ρεπορτάζ των Παραπολιτικών «Ο Λούλης ξανά στο Μαξίμου σε ρόλο καθοδηγητή», ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σχολιάζει καυστικά: «Ο κ. Λούλης και με τον Καραμανλή και με τον Τσίπρα! Έτσι για να συνεννοούμαστε!».

Σημειώνεται ότι στο ρεπορτάζ επισημαίνεται πως ο επικοινωνιολόγος Γιάννης Λούλης «είναι από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις δημοσιολόγων που κινούνται στο παρασκήνιο» και πως έγινε «γνωστός στο πανελλήνιο έγινε από τη συνεργασία του με τον Κώστα Καραμανλή. Μάλιστα, επαίρεται για το γεγονός ότι ήταν αυτός που έπεισε τον πρώην πρωθυπουργό να υιοθετήσει τη στρατηγική επιλογή της τοποθέτησης της Ν.Δ. στον λεγόμενο μεσαίο χώρο. Από τότε, βεβαίως, κύλησε αρκετό νερό στο αυλάκι, καθώς μετακινήθηκε από την αυλή του κ. Καραμανλή στον στενό κύκλο συνομιλητών του κ. Τσίπρα. Είχαν προηγηθεί οι επαναλαμβανόμενες αναλύσεις του για το πόσο φθαρμένο προϊόν είναι η Ν.Δ.».

Επίσης, τα Παραπολιτικά αναφέρουν ότι «τη γέφυρα από τον Κώστα Καραμανλή στον Αλέξη Τσίπρα τη μεθόδευσε, σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός. Ο τελευταίος γνωρίζεται εδώ και πολλά χρόνια με τον κ. Λούλη, ενώ προσωπική σχέση με τον Κύπριο αναλυτή έχει και ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος είναι από αυτούς που συμμετέχουν στις παρουσιάσεις των βιβλίων που εκδίδει με μεγάλη συχνότητα. Το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού, προτού τον εντάξει στον κύκλο των ανθρώπων που συμβουλεύουν τον Αλέξη Τσίπρα, είχε την εξής απλή και συνάμα αποτελεσματική σκέψη: Να πουσάρει και να αξιοποιεί τα άρθρα που έγραφε ο κ. Λούλης».