- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συμφωνία κυβέρνησης-τραπεζών για την προστασία πρώτης κατοικίας
Τις επόμενες μέρες η κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης
Ολοκληρώθηκε η συζήτηση σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της α΄ κατοικίας και έκλεισαν τα τελευταία θέματα τεχνικής φύσεως που έχριζαν διευκρινίσεων, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Σημειώνουν ότι τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.
Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι στη σημερινή συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και τους CEOs των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, υπό τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Δημήτρη Λιάκο, ολοκληρώθηκε η συζήτηση σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της α΄ κατοικίας και έκλεισαν τα τελευταία θέματα τεχνικής φύσεως που έχριζαν διευκρινήσεων.
Προσθέτουν ότι στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες στην κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.
Τι αναφέρουν τραπεζικές πηγές
Στη ολοκλήρωση της συζήτησης σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα διαδεχθεί το νόμο Κατσέλη αναφέρονται τραπεζικές πηγές, χωρίς να αναφέρονται μέχρι στιγμής σε περισσότερες λεπτομέρειες για τις επιμέρους ρυθμίσεις που θα προβλέπονται.
Επισημαίνουν ότι όλες οι λεπτομέρειες θα δημοσιοποιηθούν με κάθε λεπτομέρεια καθώς στις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.
Αυτό που επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη είναι ότι σε κάθε περίπτωση το κλείσιμο ενός ανοικτού ζητήματος, όπως αυτό του νόμου που θα διαδεχθεί τον νόμο Κατσέλη για την πρώτη κατοικία θα αποτελέσει ένα ακόμη γεγονός που θα επιτρέψει στο τραπεζικό σύστημα να επικεντρωθεί με όλες του τις δυνάμεις στο πραγματικό του έργο που δεν είναι άλλο από την χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.
Αναφορικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη αναμένουν τις τελικές διατυπώσεις του νέου πλαισίου δίνοντας έμφαση στις ασφαλιστικές δικλίδες που θα υπάρχουν ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα μπορούν να το εκμεταλλευθούν στρατηγικοί κακοπληρωτές. Επισημαίνουν μάλιστα ότι ο αριθμός των στρατηγικών κακοπληρωτών άρχισε να σημειώνει ουσιαστική μείωση με την υιοθέτηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κλπ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα διαφορετικό wrap από την επίσκεψη της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη Βόρεια Ελλάδα
Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του
Η αναφορά στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό
Η θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η ιδιωτική κλινική ήταν δηλωμένη ως απλό παθολογικό ιατρείο
Επισκέφτηκε το πάρκο βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park στα Σπάτα
«Έχει κριθεί πολλάκις με την ίδια ετυμηγορία, αυτή του αποτυχημένου πρωθυπουργού»
Ποιες περιοχές ωφελούνται από τον επιμερισμό του ειδικού τέλους
«Το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά εύνοια. Απαιτεί κανόνες. Και όταν παραβιάζονται, θα το λέμε με το όνομά του» σημειώνει η πρώην υπουργός
«Πορεύθηκε με το ταλέντο του, με ειλικρίνεια και με γνήσιο αυθορμητισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.