Πολιτικη & Οικονομια

Ιδιωτικά πανεπιστήμια στη Βενεζουέλα, το Μπουτάν και τη Βόρεια Κορέα!

Αλλά στην Ελλάδα η αλλαγή του άρθρου 16 πηγαίνει στις ελληνικές καλένδες. Τι αποκάλυψε ο Κωστής Χατζηδάκης στην Βουλή

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20690318.jpg
© EPA/KCNA

Ακόμα και στη Βόρεια Κορέα λειτουργεί ήδη ιδιωτικό πανεπιστήμιο, ενώ η λίστα με ιδιωτικά ανώτατα ιδρύματα στη Βενεζουέλα του Μαδούρο εντυπωσιάζει! Το μακρινό Μπουτάν διαφημίζει ήδη το Ιδιωτικό Ανώτατο Ίδρυμα της χώρας, ενώ το Χάρβαρντ έχει συνάψει συνεργασίες με αντίστοιχα πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Κούβα. Κι όλα αυτά, την ώρα που η πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου εξακολουθεί να αρνείται πεισματικά την αλλαγή του άρθρου 16…

Μιλώντας χτες στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Κωστής Χατζηδάκης έδωσε ορισμένα ενδιαφέροντα παραδείγματα για το πόσο έχουν αλλάξει οι καιροί σχετικά με την ιδιωτική ανώτατη εκπαίδευση.

Στην κομμουνιστική Βόρεια Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν ήδη λειτουργεί το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας, στην Πιονγιάνγκ, υποστηριζόμενο από ομάδα επιστημόνων από τη Δύση και αμερικάνικων κεφαλαίων.

thumbnail_foto_no_1.jpg

Στο μακρινό Μπουτάν ήδη διαφημίζεται από το 2013 η λειτουργία του Βασιλικού Κολεγίου στην πρωτεύουσα Θίμφου, ως πόλου έλξης για ανώτατες σπουδές στην χώρα. (φωτό νο2)

Στην Κούβα, υπογράφτηκε συμφωνία στις 18-12-2017 μεταξύ του Πανεπιστημίου της Αβάνας και του Χάρβαρντ - που σήμερα αποκήρυξε μετά βδελυγμίας ο κ. Παπαχριστόπουλος…

Η έκπληξη βεβαίως έρχεται από τη Βενεζουέλα, την χώρα που έχει βρεθεί στο χείλος της χρεοκοπίας, υπό το καθεστώς Μαδούρο. Ακόμα και εκεί προκαλεί εντύπωση η λίστα είκοσι (!) ιδιωτικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στο Καράκας και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

thumbnail_foto_no_3.jpg

Δυστυχώς, στην Ελλάδα του 2019 η στροφή που επιχειρούν ακόμα και ανελαστικά καθεστώτα στην ανώτατη ιδιωτική εκπαίδευση απορρίπτεται και μια ακόμη ευκαιρία χάνεται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ