- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεννηματά: «Ναι» στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων
«Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου»
Η Φώφη Γεννηματά διαμήνυσε μιλώντας στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό και ό,τι αναλογεί στην πραγματική πολιτική μας ισχύ για να μην αφήσουμε επίδοξους της εξουσίας να κόψουν και να ράψουν την αναθεώρηση στα μέτρα τους. Καμιά διάταξη προς αναθεώρηση με 180 ψήφους». Και συμπλήρωσε: «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει παιχνίδι για λίγους ούτε τώρα ούτε στην επόμενη Βουλή. Να γίνει υπόθεση μιας μόνο πολιτικής δύναμης. Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή».
«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ χρησιμοποιούν τη Συνταγματική Αναθεώρηση για μικροκομματικά οφέλη και για να προκαλέσουν τεχνητή πόλωση», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι σκόπιμα υπονόμευσαν και δεν ανταποκρίθηκαν στις προτάσεις που κατέθεσε τον Μάρτιο του 2018 για να μπορούν να παίζουν μικροκομματικά παιχνίδια.
Για τη τροποποίηση της διάταξης σχετικά με την αποδέσμευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εκλογές, η k. Γεννηματά υπογράμμισε ότι το Κίνημα Αλλαγής διαφωνεί με τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που προσπαθούν, όπως είπε, οι μεν να καθορίσουν από τώρα το περιεχόμενό της και οι δε να πάρουν 180 ψήφους τώρα για να προχωρήσουν στην επόμενη Βουλή με 151 ψήφους. «Η διάταξη θα αλλάξει αλλά το περιεχόμενο θα καθοριστεί από τα 2/3 της επόμενης Βουλής που θα προκύψει από τις εκλογές», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
Η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε τις σημαντικές προτάσεις που έκανε το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:
-Το άρθρο 16 πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την ίδρυση μη κρατικών -μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ «για να μη συνεχίζουμε να χάνουμε ανθρώπινο δυναμικό», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας παράλληλα ότι το Κίνημα Αλλαγής επιθυμεί ισχυρά και εξωστρεφή δημόσια πανεπιστήμια.
- Τη διατύπωση διάταξης για τον σεβασμό και τη προστασία κάθε ατομικής διάκρισης και προσανατολισμού.
- Την καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για να σταματήσουν οι επιδοματικές πολιτικές και να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος.
- Τη διατύπωση ερμηνευτικής δήλωσης ότι η ρύθμιση για επικρατούσα θρησκεία δεν επιδρά στη έκφραση της θρησκευτικής ελευθερίας.
- Την κατοχύρωση της αυτοτέλειας τον ΟΤΑ.
«Στεκόμαστε, λοιπόν, απέναντι στο συνταγματικό λαϊκισμό», ανέφερε η κ. Γεννηματά και προσέθεσε: «Απέναντι στις πρόχειρες λύσεις. Στις τοξικές συνταγές. Στον ανέξοδο ακτιβισμό. Σε κάθε εξω-θεσμική παρέμβαση που ρίχνει νερό στο μύλο των ακραίων αντι-δημοκρατικών στοιχείων.
Με τις προτάσεις μας ανακόπτουμε την υποβάθμιση του κύρους των θεσμών, αξιώνουμε την εμπέδωση του Κράτους Δικαίου, διεκδικούμε την ανοικοδόμηση του Κοινωνικού Κράτους, στοχεύουμε στην εμπέδωση της πολιτικής σταθερότητας, διαφυλάσσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, σχεδιάζουμε μια ισχυρή Ελλάδα της γνώσης και της έρευνας».
Θέλουμε, κατέληξε η κ. Γεννηματά «ένα νέο Κράτος, αποκεντρωμένο, σύγχρονο, εξωστρεφές. Κόντρα σε όσους ναρκοθετούν την πορεία μας προς το αύριο, θα επιμείνουμε στο δρόμο της προόδου και της αλλαγής».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο 38,5% οι θετικές αξιολογήσεις για την κυβέρνηση
«Το πιο πιθανό είναι να ανταποκριθώ»
Από τον ιδεολογικό αποκλεισμό στη σύγκλιση με τον κεντροαριστερό χώρο
Πότε αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον Νίκο Ανδρουλάκη
Το σχόλιο με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής
Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση — και το αποδεικνύει
Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια» - Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Σπάει καθημερινά τα δικά του ρεκόρ γραφικότητας ο υπουργός Υγείας, μήπως τελικά στόχος του είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες», απαντάει το ΠΑΣΟΚ
31 άτομα μεταφέρθηκαν για πρώτες βοήθειες - Αμέσως ενεργοποιήθηκε μηχανισμός υποδοχής και παροχής βοήθειας από τις ελληνικές αρχές
Ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα την πολιτική του διακήρυξη - Περιγράφει ως «κρίσιμη πολιτική αναγκαιότητα» την σύγκλιση των τριών ρευμάτων της Αριστεράς του 20ού αιώνα
«Η σταδιακή επανένταξη 14 ανακατασκευασμένων συρμών, θα συμβάλει στη μείωση των χρονοαποστάσεων»
«Παραμένω συνεπής, άλλοι άλλαξαν» σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Ο χαιρετισμός της τ. Προέδρου της Δημοκρατίας στην παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος 2026
«Είναι μία πρόταση η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε λουκέτα χιλιάδων επιχειρήσεων μικρομεσαίων» σημειώνει η υπουργός Εργασίας
Τι ισχύει για τις μεγάλες αλυσίδες
Ισχυρή αύξηση εισροών το 2025 - Εύθραυστη διεθνής εικόνα και ανησυχία για ποιότητα επενδύσεων
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.