- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Χαρίτσης: Tο υπουργείο Εσωτερικών θα είναι έτοιμο για οποιοδήποτε ενδεχόμενο εκλογών
Υπονοούμενα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και από τον Σκουρλέτη
Ανοιχτό αφήνουν το παράθυρο για πρόωρες εκλογές ολοένα και περισσότερα μέλη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, οι Αλέξης Χαρίτσης και Πάνος Σκουρλέτης υπονόησαν ότι μπορεί να έχουμε εθνικές εκλογές πριν από τον Οκτώβριο.
«Tο υπουργείο Εσωτερικών οφείλει και θα είναι έτοιμο για οποιοδήποτε ενδεχόμενο», διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων τον Μάιο, μιλώντας στον Real fm. Πρόσθεσε ότι οι εκλογές θα γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τεχνικά και θεσμικά και θα παρουσιαστεί μία σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες, οι οποίες εισάγονται για πρώτη φορά.
Ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε αστειότητες τις «ανησυχίες» που εκφράστηκαν εκ μέρους της αντιπολίτευσης για δήθεν αλλαγή της εταιρείας που συνεργάζεται εδώ και χρόνια με το υπουργείο στη συλλογή, τη μετάδοση και την επεξεργασία των εκλογικών αποτελεσμάτων και κάλεσε όλους να επιδείξουν μεγαλύτερη θεσμική σοβαρότητα. «Η παραπληροφόρηση και η αναπαραγωγή fake news δεν βοηθάει, ειδικά σε αυτήν τη φάση, να διατηρηθεί ένα ομαλό πολιτικό κλίμα», σημείωσε.
Από την πλευρά του ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Alpha 989, είπε: «Το σενάριο να γίνουν όλες μαζί οι εκλογές δεν είναι το σενάριο της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση θέλει να εξαντλήσει τον χρόνο που διαθέτει. Από κει και έπειτα αυτό διαμορφώνεται και από άλλες παραμέτρους και καταστάσεις που δεν αφορούν μόνο την κυβέρνηση και τον σχεδιασμό της. Πάντοτε θα υπάρχει και το απρόβλεπτο».
Και πρόσθεσε: «Μόλις πριν από 2-3 εβδομάδες περάσαμε έναν σκόπελο, που θα μπορούσε να είχε οδηγήσει αλλιώς το αποτέλεσμα, εννοώ την ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης. Αν δεν υπήρχε αυτή η ανανέωση των 151 ψήφων, προφανώς το ενδεχόμενο να πάμε νωρίτερα στις εκλογές θα ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο».
«Δεν υπάρχει το ενδεχόμενο της πρότασης μομφής, παίχτηκε αυτό το χαρτί από την αντιπολίτευση. Μιλάω για την ανάγκη παρά τις διαφωνίες να προχωρήσουμε με έναν τρόπο ώστε αυτό το διάστημα να είναι παραγωγικό για την κοινωνία» κατέληξε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.