Πολιτικη & Οικονομια

Παραδοχή Νοτοπούλου για τα πεντοχίλιαρα: Δόθηκαν αλλά με διαφάνεια

Στο στόχαστρο σφοδρής κριτικής η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατερίνα Νοτοπούλου
Κατερίνα Νοτοπούλου/©INTIME/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Να απαντήσει στις σφοδρές επικρίσεις που δέχτηκε για τα πεντοχίλιαρα που δόθηκαν από τα κονδύλια του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης σε διάφορους -γνωστούς και μη-συλλόγους και ΜΚΟ εν μέσω προεκλογικής περιόδου, επιχείρησε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Απαντώντας στον δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μεναμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ότι όλα έγιναν με διαφάνεια, ενώ παράλληλα δεν παραλείπει να αναφερθεί ονομαστικά σε ορισμένους φορείς που έλαβαν τη σχετική επιδότηση.

Υπενθυμίζεται ότι στα social media έγινε... πάρτι, με τα 5.000 ευρώ που δόθηκαν σε... στρατιά από πολιτιστικούς και όχι μόνο συλλόγους λες και ήταν... πετσετάκια.

Τι αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της

«O δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Kυρίζογλου δήλωσε με περισσή ειλικρίνεια ότι "δεν έχει σημασία με ποιες διαδικασίες" χρηματοδοτήθηκαν οι 43 προτάσεις του έργου "νεανικές δράσεις" του Υπουργείου Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας και Θράκης. Η δήλωση του κ. Κυρίζογλου τον κατατάσσει σε όσους υποστηρίζουν την επιτομή του παλαιοκομματισμού, τις επί δεκαετίες απευθείας χρηματοδοτήσεις σε ημέτερους. Λογικό είναι να αντιδρά στις πρωτοβουλίες μας» τονίζει σε γραπτή της δήλωση η κ. Νοτοπούλου.

Όπως προσθέτει, για πρώτη φορά στην ιστορία των χρηματοδοτήσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) επιλέχθηκαν διαδικασίες ανοιχτής και δημόσιας πρόσκλησης και αξιολόγησης.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η "χρησιμοποίηση δημοσίου χρήματος" -σύμφωνα με την έκφραση του κ. Κυρίζογλου– αφορά φορείς όπως ο "Φάρος του Κόσμου", το σωματείο Αποκατάστασης και ειδικής αγωγής ΑμεΑ "ο ΣΩΤΗΡ", ο σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με διαταραχές όρασης και αναπηρίες "ΣΥΖΩΗ", ο σύλλογος συνδρόμου DOWN Ελλάδος, ο σύλλογος Erasmus του ΑΠΘ, ο όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, το Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης, το Περπατώ Ροδόπης, κ.α.

» Θα χαιρόμασταν ακόμα παραπάνω αν και ο Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης είχε ακολουθήσει μια αντίστοιχη πολιτική ενίσχυσης ευπαθών ομάδων της νεολαίας, αξιοποιώντας τα εργαλεία που του προσφέρει η κυβέρνηση (π.χ. Ρομά που ζουν στο Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης). Ο κ. Κυρίζογλου ενοχλείται από τη νέα γενιά που δραστηριοποιείται, τις καθαρές δράσεις, τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου. Εμείς πάλι, τους υποστηρίζουμε» συμπληρώνει στην γραπτή της ανακοίνωση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ